Την έντονη αντίδραση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας πυροδότησε η πρόταση του προεδρείου για την επιβολή του «κόφτη» σε μια προσπάθεια καλύτερης χρονικής διευθέτησης των συνεδριάσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε φραστικά στην Ντόρα Μπακογιάννη, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες εναντίον της για τη Siemens και το τροχαίο έξω από τη Βουλή.
Η βουλευτής της ΝΔ την «κάρφωσε» με το βλέμμα της και τότε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σήκωσε το κινητό της τηλέφωνο, προκειμένου να την τραβήξει φωτογραφία.
Στο σκηνικό παρενέβη η Όλγα Γεροβασίλη, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την κίνησή της.
«Τι είναι αυτά τα πράγματα; Αυτό είναι επίθεση. Να βγάζουμε φωτογραφίες μέσα στη Διάσκεψη;» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την μήνιν της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, που φώναζε «τέτοια είσαι κι εσύ, τους καλύπτεις».
Ακολούθησαν βολές στην αντιπολίτευση, ότι «ξεπλένει» την κυβέρνηση, ενώ ακούστηκε να μιλά και για «φασίστες».
Κατά πληροφορίες, επιτέθηκε και στο ΚΚΕ και στη Νέα Αριστερά, με την Πέτη Πέρκα να επισημαίνει πως «ο τρόπος σας πολλές φορές δεν μας αφήνει να σας στηρίξουμε».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ντόρα Μπακογιάννη τη χαρακτήρισε «υστερική».
Ο επίλογος γράφτηκε στο περιστύλιο, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να δηλώνει στις κάμερες για τον «κόφτη» πως πρόκειται για «φασιστική πρωτοβουλία της κυβέρνησης με την ανοχή της αντιπολίτευσης που έριξε νερό στο μύλο της λογοκρισίας». Μάλιστα, χαρακτήρισε την Ντόρα Μπακογιάννη ως «Μαρία Αντουανέτα» και τον πρωθυπουργό «Λουδοβίκο», για να συμπληρώσει ότι «η Βουλή είναι των πολιτών και όχι των Λουδοβίκων και των Αντουανετών»!
Πηγή: iefimerida.gr