Η απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά θα ξεκινήσει στις 00:01 της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί στις 24:00 της ίδιας ημέρας, επηρεάζοντας το σύνολο των ακτοπλοϊκών και λοιπών θαλάσσιων δρομολογίων.
Απεργία της ΠΝΟ την Πρωτομαγιά
Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, βασικοί άξονες των διεκδικήσεων παραμένουν η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, η διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και η ενίσχυση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με αιχμή την ανανέωση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Παράλληλα, θέτει στο επίκεντρο την ανάγκη διατήρησης και αναβάθμισης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της ναυτικής εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας ότι απαιτούνται προσαρμογές στις ταχύτατες τεχνολογικές εξελίξεις του κλάδου.
Στο πλαίσιο των αιτημάτων της, η Ομοσπονδία ζητά την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, αλλά και την αποκατάσταση των απωλειών που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι ναυτικοί τα προηγούμενα χρόνια.
Ποιοι προορισμοί επηρεάζονται από την απεργία
Η απόφαση της ΠΝΟ σημαίνει ότι κανένα επιβατηγό ή οχηματαγωγό πλοίο δεν θα αναχωρήσει την ημέρα της απεργίας, επηρεάζοντας άμεσα τους βασικούς ακτοπλοϊκούς προορισμούς, όπως τον Αργοσαρωνικό, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Ιδιαίτερα «εκτεθειμένοι» είναι οι δημοφιλείς προορισμοί του τριημέρου, όπως η Αίγινα, η Ύδρα, οι Σπέτσες, η Πάρος, η Νάξος, η Μύκονος, η Άνδρος και η Σύρος, όπου καταγράφεται μεγάλη ζήτηση την Πρωτομαγιά.
Συνεπώς, τα εισιτήρια της Παρασκευής δεν θα μπορούν να αξιοποιηθούν, ενώ οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ενημέρωσης και αλλαγών δρομολογίων.
Έτσι, όλοι όσοι επιβάτες έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για αυτές τις ημερομηνίες και δεν έχουν λάβει ενημέρωση, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία ή τις ναυτιλιακές εταιρείες για να τα αλλάξουν ή να τα ακυρώσουν.

























