Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>9 χρόνια από τη συντριβή του αεροσκάφους της κυπριακής «Ήλιος» (photo)

afoi poriazi

9 χρόνια από τη συντριβή του αεροσκάφους της κυπριακής «Ήλιος» (photo)
14.08.2014 | 20:13

9 χρόνια από τη συντριβή του αεροσκάφους της κυπριακής «Ήλιος» (photo)

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Ελλάδα

Με μνημόσυνα στην Κύπρο, αλλά και στο σημείο της συντριβής του μοιραίου αεροσκάφους της εταιρείας «Ήλιος» στο Γραμματικό, πριν από εννέα χρόνια, οι συγγενείς των θυμάτων τίμησαν σήμερα τη μνήμη τους.

Οι περισσότεροι συγκεντρώθηκαν στις εκκλησίες της Αγίας Παρασκευής και της Παναγίας Ελευθερώτριας στην κοινότητα Μοσφιλωτής, κοντά στη Λευκωσία, όπου τελέστηκε θρησκευτικό μνημόσυνο χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριμιθούντας, Βαρνάβα.

Μικρότερος αριθμός συγγενών μετέβη στο Γραμματικό, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που ανεγέρθη κοντά στο χώρο της συντριβής του αεροσκάφους. Εκεί προέστη ο μητροπολίτης Κηφισιάς, Κύριλλος και παρέστη ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος.

Ο πρόεδρος της επιτροπής των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας, Νικόλας Γιασουμής, δήλωσε ότι οι συγγενείς δεν έχουν τίποτα πια να διεκδικήσουν, τονίζοντας πως δεν θεωρεί ότι έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα εξαγοράστηκε, ενώ στην Κύπρο μερίμνησε να ηττηθεί» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, ο κ. Γιασουμής ανέφερε ότι οι συγγενείς των θυμάτων έχουν δεθεί μεταξύ τους και αποτελεί παρηγοριά γι' αυτούς να συναντώνται και να μοιράζονται τον πόνο τους.

helios4

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018