Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Γιούχαραν τον Βενιζέλο, αποθέωσαν τον ΓΑΠ

banner roots

Γιούχαραν τον Βενιζέλο, αποθέωσαν τον ΓΑΠ
02.09.2014 | 08:34

Γιούχαραν τον Βενιζέλο, αποθέωσαν τον ΓΑΠ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα
Πολιτικό καύσωνα στο ΠΑΣΟΚ πυροδοτούν τα όσα διαδραματίστηκαν στην εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης-αφιερώματος στον Ανδρέα Παπανδρέου με τίτλο "Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή", στο Ζάππειο Μέγαρο.

Τρία ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά: Η σημαντική προσέλευση του κόσμου, η αποθεωτική υποδοχή του Γ. Παπανδρέου και οι έντονες αποδοκιμασίες κατά του Ευ. Βενιζέλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθούσε για ώρα να φθάσει στο βήμα, καθώς ο κόσμος τον είχε κυριολεκτικά περικυκλώσει!

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και... χωρίς κλιματισμό, με αποτέλεσμα η ζέστη να είναι αφόρητη.

Πολύς κόσμος υπήρχε και στους εξωτερικούς χώρους του Ζαππείου.

Σκηνές ροκ

Κατά την προσέλευση του Γ. Παπανδρέου εκτυλίχθηκαν σκηνές... ροκ με τους οπαδούς του να παραληρούν, φωνάζοντας εν χορώ "Παπανδρέου- Παπανδρέου", καθώς και άλλα συνθήματα, με κορυφαίο το: "Γιώργο γερά να πέσει η δεξιά".

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την είσοδο Παπανδρέου στην αίθουσα, ακολούθησε ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος έγινε δεκτός με...φιλοπαπανδρεϊκά συνθήματα, άρα από νωρίς είχαν διαφανεί οι διαθέσεις του κοινού και μπορούσε κάποιος να προεξοφλήσει το τι θα ακολουθήσει.

Οι οπαδοί του ΓΑΠ ήταν αποφασισμένοι και ζούσαν τη στιγμή τους, άρα δεν σταματούσαν τα συνθήματα. 

Ακούστηκε αρκετές φορές το σύνθημα: "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Γιώργο αρχηγό", καθώς επίσης "σεισμός-σεισμός σοσιαλισμός".

"Όλοι κρινόμαστε"

Η στιγμή που ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει ο κ. Βενιζέλος ήταν -τουλάχιστον- αμήχανη για τον ίδιο, καθώς το κλίμα ήταν ηλεκτρισμένο και οι διαθέσεις απέναντι του μόνο ευμενείς δεν ήταν.

Εντός της αίθουσας, η ομιλία Βενιζέλου διεκόπη πολλές φορές, ενώ στο εξωτερικούς χώρους -όπου υπήρχε αρκετός κόσμος- τα σχόλια εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ... δεν λέγονται.

Ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να κρύψει την ενόχληση του και να εμφανιστεί ενωτικός, ωστόσο σε κάποιο σημείο έσπασε και απάντησε στο "Γιώργο γερά, να πέσει η δεξιά".

"Άκουσα το σύνθημα. Θα μιλήσουμε την Τετάρτη για το πότε και πώς φτάσαμε στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη. Θα μιλήσουμε γι' αυτά. Θα μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας που δεν μπορεί να χαρίζεται ούτε να αδικεί και να μηδενίζει", είπε, εμφανώς ενοχλημένος από τα συνεχή γιουχαΐσματα.

Πρόσθεσε ότι "όλοι κρινόμαστε και πολιτικά και προσωπικά. Έχουμε ευθύνη όλοι όσοι κάναμε αυτήν την επιλογή. Ποτέ δεν είχαμε προετοιμάσει τα στελέχη και την παράταξη για δύσκολες επιλογές. Το δίλημμα δεν ήταν ποτέ ανάμεσα σε καλή και κακή επιλογή, αλλά στην απόλυτη καταστροφή και τη σωτηρία".

Επίσης, μίλησε για το συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης και τόνισε πως η σημερινή προσπάθεια είναι μια προσπάθεια να ενωθεί το ΠΑΣΟΚ.
 
papandreou29146Έτοιμος για νέο ξεκίνημα του Κινήματος
 
Ο Γιώργος Παπανδρέου, βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, γνώρισε την αποθέωση των οπαδών του.

Στην ομιλία του, που μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων: 

"Ο λαός εκφράζει την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα, μια αναγέννηση του Κινήματος μας.Θα προσπαθήσω να υπηρετήσω αυτήν την ανάγκη", έχοντας συναίσθηση -όπως είπε-της ευθύνης που του αναλογεί.

Ανέφερε μάλιστα ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει με κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά της χώρας. 

Ο πρώην πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της κυβέρνησής του, αφήνοντας αιχμές για τη ΝΔ: 

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήκωσε το βάρος της προσπάθειας. Και το κάναμε μόνοι μας. Κάποιοι βολεύονται με έναν λαό ηττοπαθή αλλά όχι εμείς", είπε.

Μάλιστα ο Γ. Παπανδρέου φρόντισε να πάρει σαφείς αποστάσεις από την κυβέρνηση -στην οποία συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ- κάνοντας λόγο πολλές φορές στις τεράστιες διαφορές του ΠΑΣΟΚ με τησυντήρηση.

"Είναι τώρα η ώρα, οι προοδευτικές δυνάμεις να σπάσουν τον ομφάλιο λώρο με την πελατειακή Ελλάδα και να ορίσουν τον δρόμο για την Ελλάδα των αξιών", είπε και τόνισε ότι "η συνάντηση όλων αυτών των δυνάμεων και η ενότητά τους στη βάση των κοινών αρχών και των αξιών μας, είναι ο μοναδικός αξιόπιστος δρόμος για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια δύναμη πραγματικής προοδευτικής διακυβέρνησης για τον τόπο, μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που θα συσπειρώνει γύρω της, με πολιτικούς και όχι άλλους όρους, όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις".

Αυτό δεν μπορεί παρά να εκληφθεί ως αντίθεση του πρώην πρωθυπουργού απέναντι στην κυβέρνηση.


Παρ' ολίγον... ξύλο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του nooz.gr, στα πηγαδάκια που είχαν στηθεί εκτός της βασικής αιθούσης το κλίμα για τον σημερινό πρόεδρο ήταν βαρύ και υπήρχαν έντονα αποδοκιμαστικά -ακόμα και υβριστικά- σχόλια.

Στο τέλος της εκδήλωσης, κατά την αποχώρηση των παριστάμενων, φάνηκε προς στιγμή να χάνεται ο έλεγχος και να απειλείται σύρραξη ανάμεσα σε φανατικούς Παπανδρεϊκούς και απλούς φίλους του ΠΑΣΟΚ που ενοχλήθηκαν από τις ύβρεις εναντίον του Ευ. Βενιζέλου. 

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων πάντως αποφεύχθησαν τα χειρότερα.
 

Ποιοι παρέστησαν

Στα εγκαίνια έδωσε το "παρών" πλήθος κόσμου, στελεχών, βουλευτών και πρώην βουλευτών του κόμματος, καθώς επίσης και πρώην υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου.

Εκτός από τη σύζυγό του Αντα και τα αδέρφια του Σοφία, Νίκο και Αντρίκο με τις συζύγους τους, παρέστησαν μεταξύ άλλων:

Κ. Σκανδαλίδης, Φ. Γεννηματά, Φ. Σαχινίδης, Θ. Μωραΐτης, Ν. Σηφουνάκης, Μ. Χρυσοχοΐδης, Γ. Μανιάτης, Συμ. Κεδίκογλου, Μ. Μπόλαρης, Π. Καψής, Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρ. Αηδόνης, Μιχ. Καρχιμάκης, Δ. Καρύδης, Αφρ. Αλ Σάλεχ, Ν. Αθανασάκης, Β. Έξαρχος, Γρ. Νιώτης, Κ. Γείτονας, Ντ. Ρόβλιας, Γ. Πεταλωτής, Μ. Όθωνας, Γ. Μαγκριώτης, Γ. Κουτσούκος, Γ. Κουτρουμάνης, Μιλτ. Παπαϊωάννου, Γ. Δριβελέγκας, Α. Νταλάρα, Π. Οικονόμου, Γ. Πανάρετος, Ρ. Σπυρόπουλος, Θ. Τσούρας, Ανδ. Μακρυπίδης, Κ. Μπαντουβάς, Ν. Φαρμάκης, Κ. Μπατζελή, Γ. Δρούτσας, καθώς επίσης και την επί χρόνια γραμματέα του Ανδρέα Παπανδρέου Αγγέλα Κοκόλα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, οι Ανδ. Παπαμιμίκος (ΝΔ) και Ν. Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) εκπροσωπώντας τους αρχηγούς των κομμάτων τους, που είχαν προσκληθεί, καθώς και ο επίσης προσκεκλημένος, δήμαρχος της Αθήνας, Γ. Καμίνης. 

             http://admin.nooz.gr/Uploads/pasokoi29142.jpg


Την Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, θα γίνει δεύτερη εκδήλωση στο Ζάππειο με κεντρικό ομιλητή τον Ευ. Βενιζέλο. Σε αυτήν θα είναι παρών ο Κώστας Σημίτης, όχι όμως και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επικαλείται υποχρέωση στο εξωτερικό.
 
Πηγή: Nooz.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το