Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Δέσμευση Λοβέρδου να μη γίνουν απολύσεις μετά το κλείσιμο ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ

Apothiki Workshops Banner2 750

Δέσμευση Λοβέρδου να μη γίνουν απολύσεις μετά το κλείσιμο ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ
04.09.2014 | 08:43

Δέσμευση Λοβέρδου να μη γίνουν απολύσεις μετά το κλείσιμο ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Τη δέσμευση ότι θα κατατεθεί ρύθμιση για να μην απολυθούν οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα μετά το κλείσιμο των ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ, έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Για το σκοπό αυτό, όπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής έχει συγκαλέσει κοινή σύσκεψη με την συμμετοχή τόσο εκπροσώπων των εκπαιδευτικών όσο και των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου, ώστε από κοινού να συμφωνήσουν στην διαμόρφωση σχετικής ρύθμισης που θα είναι τεχνικά τεκμηριωμένη.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για επιπλοκές που έχουν δημιουργηθεί όπως εξελίσσεται η διαδικασία τονίζοντας ότι «πρέπει να δούμε το θέμα σε συνεργασία και με το ΑΣΕΠ για να αποφύγουμε τυχόν λάθη».

«Η ευθύνη βαραίνει εμάς και όχι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αν υπάρξει ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Πρέπει να εξαντλήσουμε τις προσπάθειές μας για να αποφύγουμε λάθη», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.

Το θέμα είχε θέσει νωρίτερα ο αρμόδιος τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, που κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να ορίζει σαφώς στη ρύθμιση ότι δεν πρόκειται να απολυθούν οι εκπαιδευτικοί αυτοί.

«Προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι η προσπάθεια μας», του απάντησε ο κ. Λοβέρδος.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel