Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Fiat: Διάκριση για περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες

banner roots

Fiat: Διάκριση για περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες
16.11.2012 | 13:33

Fiat: Διάκριση για περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Στους δείκτες Carbon Disclosure Leadership Index και Carbon Performance Leadership Index, σύμφωνα με το CDP Italy 100 Climate Change Report 2012, εντάχθηκε η Fiat στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει.

Ειδικότερα, επειτα από τα πρόσφατα αποτελέσματα που κατέταξαν τον όμιλο Fiat στους ηγέτες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, με παρουσία στους δείκτες Dow Jones Sustainability World και Dow Jones Sustainability Europe, η δέσμευση περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών του ομίλου αναγνωρίσθηκε και στους δείκτες Carbon Disclosure Leadership Index και Carbon Performance Leadership Index, σύμφωνα με το CDP Italy 100 Climate Change Report 2012, που εκδίδεται από την Accenture S.p.A και την CDP.

 

Συγκεκριμένα, η Fiat έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία όσον αφορά τα επίπεδα διαφάνειας στη γνωστοποίηση των στοιχείων (95/100), καθώς και την υψηλότερη βαθμολογία (“Α”) για τη δέσμευσή της ως προς τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Τα δύο αυτά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι η μείωση της περιβαλλοντικής επίδρασης των δραστηριοτήτων της Fiat είναι αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού πλάνου της εταιρείας.

Περαιτέρω ενδείξεις της δέσμευσης αυτής αποτελούν:

- Η αναγνώριση του ομίλου Fiat για το 2011 και για 5η συνεχόμενη χρονιά, με τη κατά μέσο όρο χαμηλότερη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη, μεταξύ των μαρκών αυτοκινήτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

- Η αναγνώριση επίδοσης των εργοστασίων συναρμολόγησης του ομίλου για τη διαχείριση πόρων, τα οποία πέτυχαν μείωση 10% του διοξειδίου του άνθρακα ανά όχημα σε σύγκριση με το 2010.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης CDLI περιλαμβάνει εταιρίες από τις 100 μεγαλύτερες του FTSE Italia All-Share, που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη διαφάνεια στην κοινοποίηση στοιχείων σχετικά με τις στρατηγικές και τις δράσεις τους για τη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ενώ η υψηλή βαθμολογία αποτελεί ένδειξη κατανόησης και σωστής διαχείρισης, εκ μέρους της εταιρίας, θεμάτων που συσχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Αντίστοιχα, ο δείκτης CPLI περιλαμβάνει εταιρίες που έχουν επιδείξει τη μεγαλύτερη προσήλωση στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Σύμφωνα με την ανάλυση των απαντήσεων του ερωτηματολογίου CDP 2012, φέτος 10 εταιρίες συμπεριλήφθηκαν στο δείκτη CDLI Italy 100 και 3 στο δείκτη CPLI Italy 100.

Οι δύο δείκτες -που διαμορφώθηκαν από το Ιταλικό Ινστιτούτο Ποιότητας IMQ (Istituto Italiano del Marchio di Qualità), τον κορυφαίο Ιταλικό φορέα πιστοποίησης, καθώς και ηγέτη αξιολόγησης εταιριών στην Ευρώπη- παρέχουν ένα εργαλείο αξιολόγησης για θεσμικούς επενδυτές και άλλους ενδιαφερόμενους.

Το Carbon Disclosure Project (CDP) είναι ένας διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος παρέχει το μόνο παγκόσμιο σύστημα μέτρησης, αποκάλυψης, διαχείρισης και ανταλλαγής σημαντικών περιβαλλοντικών πληροφοριών.

Το CDP λειτουργεί εκ μέρους 655 θεσμικών επενδυτών που διατηρούν 78 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία. Το 2012, πάνω από 4.000 οργανισμοί, παγκοσμίως, έκαναν τον απολογισμό για τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα μαζί με την ανάλυση ρίσκων και ευκαιριών σχετικά με το περιβάλλον, μέσα από το Carbon Disclosure Project.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το