Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Συστήματα παρακολούθησης θα προλαβαίνουν επίδοξους αυτόχειρες

banner roots

Συστήματα παρακολούθησης θα προλαβαίνουν επίδοξους αυτόχειρες
11.01.2013 | 00:19

Συστήματα παρακολούθησης θα προλαβαίνουν επίδοξους αυτόχειρες

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Οι γέφυρες στη Σεούλ θα εφοδιασθούν με εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης με στόχο την αποτροπή των επίδοξων αυτοχείρων να πηδούν από αυτές. Στη Νότια Κορέα καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των πλουσίων χωρών.

Οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν σήμερα την εγκατάσταση ενός κλειστού συστήματος καμερών, που θα είναι προγραμματισμένο να εντοπίζει τις κινήσεις ενός προσώπου που ετοιμάζεται να πηδήξει από τις δύο μεγάλες γέφυρες της πόλης.

Σε περίπτωση τέτοιου κινδύνου, θα ενεργοποιείται αμέσως ένας συναγερμός και θα σπεύδουν επί τόπου μία ιατρική ομάδα και μία ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης εντός τριών λεπτών.

«Θα επεκτείνουμε τις εγκαταστάσεις στις γέφυρες που συνδέουν τον ποταμό Χαν εάν οι δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν έως τον Μάρτιο αποδειχθούν θετικές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπεύθυνος του δήμου, που έχει αναλάβει την εκπόνηση του προγράμματος.

Μία από τις δύο γέφυρες στις οποίες θα εφαρμοσθεί πιλοτικά το πρόγραμμα είναι η Μάπο, ένα σημείο που προτίμησε το 90% των 196 ανθρώπων στη Σεούλ που μέσα στο 2012 επέλεξαν να αυτοχειριασθούν πηδώντας από μία γέφυρα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η δημαρχία είχε τοποθετήσει πλαίσια επιγραφών στο σημείο εκείνο, οι οποίες έφεραν μηνύματα όπως «Το καλύτερο μέρος στη ζωή σας είναι αυτό που έρχεται», ή ακόμη «Οι έγνοιες δεν είναι σημαντικές».

Στο μέσον της γέφυρας υψώνεται το άγαλμα ενός ώριμου άνδρα που παρηγορεί μία νεότερη γυναίκα με ύφος ανήσυχο, τσιμπώντας της το μάγουλο και περνώντας ένα προστατευτικό χέρι γύρω από τον ώμο της.

Η Νότια Κορέα καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ του ΟΟΣΑ με 33,5 αυτόχειρες ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2010, μακράν της δεύτερης Ουγγαρίας (23,3) και της τρίτης Ιαπωνίας (21,2).

Η πίεση στο σχολείο και στο περιβάλλον της εργασίας, η ασταθής οικονομική ανάπτυξη και η εξαφάνιση του παραδοσιακού οικογενειακού μοντέλου αναφέρονται ως οι κυριότεροι παράγοντες που εξηγούν τον αυξημένο αυτό αριθμό αυτοκτονιών. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθεί και η απροθυμία να ζητήσει κάποιος μία χείρα βοηθείας, εντός μίας κοινωνίας που ως κύριο πρότυπό της έχει την επίδειξη στωικού πνεύματος στις καταδρομές του βίου και της τύχης.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel