Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Γηροκομείο κανόνιζε επισκέψεις ιερόδουλων για τους ηλικιωμένους του
Γηροκομείο κανόνιζε επισκέψεις ιερόδουλων για τους ηλικιωμένους του
30.01.2013 | 02:39

Γηροκομείο κανόνιζε επισκέψεις ιερόδουλων για τους ηλικιωμένους του

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Η διεύθυνση και το προσωπικό του γηροκομείου Chaseley στο Sussex κανόνιζαν καθημερινά επισκέψεις ιερόδουλων.

Ο λόγος; Όπως λένε οι επικεφαλής, οι επισκέψεις αποσκοπούσαν στο να αποτρέψουν τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται από το να "επιτίθενται" σεξουαλικά στο προσωπικό.

"Οι άνθρωποι έχουν ανάγκες και εμείς είμαστε εδώ για να τις ικανοποιούμε. Αποφασίσαμε να  προσλάβουμε ένα ανεξάρτητο σύμβουλο ο οποίος κανόνιζε τα πάντα. Οι ασθενείς πλήρωναν μόνοι τους τις επισκέψεις. Εμείς απλά διαμορφώναμε κατάλληλα ένα δωμάτιο και τους το παρείχαμε", δήλωσε η διευθύντρια του γηροκομείου Σου Γουάιτ.

"Πρόθεση μας είναι, οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται εδώ να παραμένουν ευτυχισμένοι. Έχουν ανάγκες που αν δεν ικανοποιηθούν, μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στην κατάθλιψη".

Η υπόθεση έχει ονομαστεί από τα βρετανικά μίντια ως το σκάνδαλο της "κόκκινης κάλτσας".

Ταιριαστό όνομα αφού μια τέτοια κάλτσα έμπαινε στο πόμολο της πόρτας κάθε φορά που κάποιος χρησιμοποιούσε το δωμάτιο για να υποδείξει ότι ο χώρος είναι "κατειλημμένος".

Οι επισκέψεις γίνονταν πάντα υπό επίβλεψη, αφού κάθε 15 λεπτά ένα μέλος του προσωπικού χτυπούσε την πόρτα για να διαπιστώσει αν όλα βαίνουν καλώς.

Πρόσφατα, οι υπεύθυνοι του Chaseley, οργάνωσαν ένα "σπέσιαλ" strip show για τους ηλικιωμένους. Εκπρόσωπος του τοπικού δημοτικού συμβουλίου του East Sussex, δήλωσε πως οι αρχές δεν είχαν τη δέουσα ενημέρωση και ότι σε καμία περίπτωση δεν επιδοκιμάζουν το γεγονός. Άγνωστο, το αν τελικά η πρακτική του γηροκομείου θα κριθεί τελικά παράνομη. Η συνέχεια, θα δοθεί στα δικαστήρια.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018