Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Πώς να βρείτε ποιοτικά χαλιά σε προσφορές το καλοκαίρι

banner roots

Πώς να βρείτε ποιοτικά χαλιά σε προσφορές το καλοκαίρι
23.07.2021 | 12:23

Πώς να βρείτε ποιοτικά χαλιά σε προσφορές το καλοκαίρι

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Μπορεί το καλοκαίρι με τον καύσωνα το τελευταίο πράγμα που να θέλουμε να σκεφτούμε είναι τα χαλιά στο σπίτι, όμως υπάρχει ένας κανόνας στις αγορές. Όταν η εποχή είναι εντελώς ακατάλληλη για να αγοράσεις κάτι, τότε είναι που θα το βρεις στις χαμηλότερες τιμές.

Με λίγα λόγια, τώρα είναι η ιδανική περίοδος, για να βρείτε ποιοτικά χαλιά σε προσφορές. Για να απολαύσετε τη θαλπωρή τους από το φθινόπωρο και να ξέρετε ότι τα βρήκατε στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Ωστόσο, το να βρείτε το κατάλληλο χαλί για εσάς, που θα συνδυάζει υψηλή ποιότητα και χαμηλή τιμή, χρειάζεται λίγο παραπάνω ψάξιμο. Υπάρχουν πολλές παγίδες σε αυτή την αγορά. Συζητήσαμε, λοιπόν, με τους ειδικούς στα χαλιά από το Colore Colori και μας εξήγησαν τι πρέπει να προσέχουμε, όταν αγοράζουμε χαλιά σε προσφορές και γιατί η τιμή δεν πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο.

Δεν είναι όλα τα χαλιά μηχανής ίδια

trapezaria xali

Είναι λογικό κάθε καταναλωτής να κοιτάει ως βασικό κριτήριο την τιμή, όταν αγοράζει κάτι και πόσο μάλλον ένα χαλί που γενικά δεν είναι κάτι τόσο φτηνό. Υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι όλα τα χαλιά μηχανής είναι ίδια, οπότε καλύτερα να επιλέξουμε το φθηνότερο.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι και στα χαλιά μηχανής υπάρχουν τεράστιες διακυμάνσεις στην ποιότητα. Τα πολύ φθηνά χαλιά σαλονιού, για παράδειγμα, δεν έχουν υποστεί επεξεργασία ενάντια στα μικρόβια και τον στατικό ηλεκτρισμό, με αποτέλεσμα να γίνονται η καλύτερη φωλιά για τρίχες, σκόνη και ακάρεα.

Συνεπώς, πέρα από την τιμή, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το χαλί που σκέφτεστε να αγοράσετε έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Είναι αντιαλλεργικό και αντιμικροβιακό.
  • Είναι αντιστατικό και δεν μαγνητίζει τις τρίχες.
  • Είναι ανθεκτικό και δεν λεκιάζει.
  • Δίνεται μαζί με εγγύηση.

Χαλιά online

ypnodomatio xali

Μία πολύ καλή λύση, για να βρείτε χαλιά σε προσφορές, είναι να ψάξετε online. Εκ των πραγμάτων εκεί οι εκπτώσεις είναι μεγαλύτερες, ενώ υπάρχει και μεγαλύτερη ποικιλία. Αν επιλέξετε αυτή τη μέθοδο, καλό είναι να διαβάσετε με προσοχή τις κριτικές των υπόλοιπων χρηστών αλλά και τα χαρακτηριστικά κάθε χαλιού, ώστε να επιλέξετε αυτό που έχει την καλύτερη σχέση τιμής-ποιότητας.

Από εκεί και πέρα, μεγάλο ρόλο παίζει η σωστή μέτρηση του χώρου. Επειδή η κοστολόγηση στα χαλιά online γίνεται ανά τετραγωνικό μέτρο, έχει σημασία να ξέρετε τι ακριβώς χαλί θέλετε. Ένα χαλί περιοχής που θα μπαίνει κάτω από τα έπιπλα ή ένα μικρό για συγκεκριμένο χώρο; Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει νόημα να μετρήσετε όλο το εμβαδόν του δωματίου, αλλά μόνο του σημείου, στο οποίο θα μπει το χαλί. Θυμηθείτε ότι τα έπιπλα πρέπει είτε να βρίσκονται ολόκληρα πάνω στο χαλί είτε να μην πατάνε καθόλου σε αυτό.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να συνυπολογίσετε στην τιμή το κόστος αποστολής, το οποίο για μεγάλα χαλιά μπορεί να είναι αρκετά υψηλό.

Στο Colore Colori μπορείτε να βρείτε άριστης ποιότητας χαλιά σαλονιού, κουζίνας και κρεβατοκάμαρας, σε μοντέρνα αλλά και κλασικά σχέδια, τα οποία ειδικά για το καλοκαίρι διατίθενται εκπτώσεις σε χαλιά που φτάνουν το 50%.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το