Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Cotylorhiza tuberculata: Μια μαγευτική μέδουσα σε... σχήμα αυγού! (pics+video)

afoi poriazi

charitakis banner new

Cotylorhiza tuberculata: Μια μαγευτική μέδουσα σε... σχήμα αυγού! (pics+video)
29.08.2021 | 11:06

Cotylorhiza tuberculata: Μια μαγευτική μέδουσα σε... σχήμα αυγού! (pics+video)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Οι κολυμβητές στην Αδριατική θάλασσα, στη Μεσόγειο αλλά και στο Αιγαίο έχουν μείνει πολλές φορές έκπληκτοι αντικρίζοντας τη μέδουσα που βλέπετε. Και ο λόγος βέβαια είναι προφανής.

 Το σχήμα της αλλά και το χρώμα της θυμίζει τηγανητό αυγό, σε μεγάλο μέγεθος. Η εν λόγω μέδουσα ανήκει στο είδος Cotylorhiza tuberculata και διακρίνεται για τα εντυπωσιακά πλοκάμια της που παραλλάσσουν τα χρώματα του μοβ και του μπλε και μάλιστα δεν είναι καθόλου επίπονο το άγγιγμά τους για τους ανθρώπους.

 
Οι κολυμβητές στην Αδριατική θάλασσα, στη Μεσόγειο αλλά και στο Αιγαίο έχουν μείνει πολλές φορές έκπληκτοι αντικρίζοντας τη μέδαουσα που βλέπετε. Και ο λόγος βέβαια είναι προφανής. Το σχήμα της αλλά και το χρώμα της θυμίζει τηγανητό αυγό, σε μεγάλο μέγεθος. Η εν λόγω μέδουσα ανήκει στο είδος Cotylorhiza tuberculata και διακρίνεται για τα εντυπωσιακά πλοκάμια της που παραλλάσσουν τα χρώματα του μοβ και του μπλε και μάλιστα δεν είναι καθόλου επίπονο το άγγιγμά τους για τους ανθρώπους.
 

Γνωστή και με την κοινή ονομασία «μεσογειακή μέδουσα», δεν είναι παράξενο να τη συναντήσετε σε διάφορες θάλασσες της χώρας μας και μάλιστα σε μεγάλους πληθυσμούς. Το μέγεθός της ξεπερνά τα 30 εκατοστά και τρέφεται με πλαγκτόν και μικρά θαλάσσια είδη. Από τα πιο όμορφα και πολυφωτογραφημένα είδη των θαλασσών εντυπωσιάζει με την εμφάνισή της.

 

 

Cotylorhiza tuberculata

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018