Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Φιλοζωικό Σωμ. Λήμνου: Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν βρείτε στο έδαφος ένα πουλάκι

banner roots

Φιλοζωικό Σωμ. Λήμνου: Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν βρείτε στο έδαφος ένα πουλάκι
12.05.2022 | 14:25

Φιλοζωικό Σωμ. Λήμνου: Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν βρείτε στο έδαφος ένα πουλάκι

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Τί κάνουμε σε περίπτωση που βρούμε μικρό πτηνό στο έδαφος που δεν κινείται και μοιάζει να είναι άρρωστο ή μισοπεθαμένο;

Αρχικά παρατηρούμε αν το πτηνό βρίσκεται κοντά σε τζάμι ή τζαμαρία. Λόγω των αντανακλάσεων του ηλίου πολλές φορές τα μικρά πτηνά χτυπάνε με δύναμη πάνω σε τζάμια με αποτέλεσμα να ζαλιστούν και να πέσουν κάτω. Είναι επικίνδυνο να μείνει μόνο του σ’αυτό το σημείο γιατί δεν μπορεί να πετάξει και να προστατεύσει τον εαυτό του από γάτες ή άλλους κινδύνους.

Πώς βοηθάμε σ’αυτές τις περιπτώσεις;

Επειδή το πτηνό έχει χάσει τον προσανατολισμό του, το απομακρύνουμε προσεκτικά. Το τοποθετούμε σε μία κούτα με ανοιχτό το πάνω μέρος της ή σε κάποιο ήσυχο σημείο και το αφήνουμε μόνο του να ηρεμήσει. Δεν είμαστε από πάνω του συνέχεια, δεν το χαϊδεύουμε, αλλά επιβλέπουμε διακριτικά.

Μπορούμε να στάξουμε λίγο νερό πάνω στο ράμφος του πτηνού και να του αφήσουμε λίγο νερό κοντά του. Δεν χρειάζεται να το πιέσουμε να πιει νερό ή να του δώσουμε κάτι να φάει.

Αφού περάσει περίπου μισή ώρα κι εφόσον βλέπουμε ότι έχει ζωηρέψει, κουνάει το κεφάλι του, περπατάει, το μεταφέρουμε και το αφήνουμε στο σημείο που το βρήκαμε. Θα χρειαστεί λίγο χρόνο μέχρι να καταλάβει που βρίσκεται, γι’αυτό το επιβλέπουμε από απόσταση. Έχουμε το νου μας μήπως βρίσκεται εκεί κοντά κάποια γάτα. Σε λίγο το μικρό πτηνό θ’αρχίσει να περπατάει και στο τέλος θα πετάξει.

Σώσαμε μια ζωούλα !

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το