Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Προβλήματα εκσπερμάτισης: Πολύ γρήγορα, πολύ αργά ή καθόλου;

banner roots

Προβλήματα εκσπερμάτισης: Πολύ γρήγορα, πολύ αργά ή καθόλου;
27.09.2022 | 09:57

Προβλήματα εκσπερμάτισης: Πολύ γρήγορα, πολύ αργά ή καθόλου;

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Οι περισσότεροι άνδρες αντιμετωπίζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους διάφορα θέματα εκσπερμάτισης. Το πιο συνηθισμένο από αυτά είναι η πρόωρη εκσπερμάτιση, αλλά επίσης ενδέχεται να εμφανιστούν και άλλα ζητήματα, όπως η καθυστερημένη εκσπερμάτιση και η αποτυχία εκσπερμάτισης. Όλα αυτά τα προβλήματα μπορεί να έχουν ποικίλες ψυχολογικές ή σωματικές αιτίες. Ευτυχώς, υπάρχει μια ποικιλία αποτελεσματικών θεραπειών για αυτές τις καταστάσεις.

stytiki_dysleitourgia

Πρόωρη εκσπερμάτιση

Πρόωρη εκσπερμάτιση (ΠΕ) είναι όταν ο άνδρας εκσπερματώνει μέσα σε ένα λεπτό από την κολπική διείσδυση ή, γενικότερα, όταν εκσπερματώνει νωρίτερα από όσο θα ήθελε ο ίδιος ή η σύντροφός του. Η ΠΕ εμφανίζεται περίπου στο 30% των ανδρών και είναι ο πιο κοινός τύπος δυσλειτουργίας της εκσπερμάτισης. Οι περισσότερες περιπτώσεις ΠΕ είναι θεραπεύσιμες.

Αιτίες της πρόωρης εκσπερμάτισης είναι η στυτική δυσλειτουργία, το άγχος, η αυξημένη ευαισθησία και τα νευρολογικά προβλήματα. Τα φάρμακα, η φυσικοθεραπεία και η ψυχοθεραπεία είναι εργαλεία για τη θεραπεία της ΠΕ. Ο στόχος της θεραπείας είναι η μείωση της ευαισθησίας του πέους και η αύξηση του ελέγχου του ασθενούς στις συμπεριφορικές του αντιδράσεις.

Ενώ τα φάρμακα μπορεί να παρέχουν προσωρινή ανακούφιση, η συμπεριφορική θεραπεία είναι ο μόνος τρόπος για τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτισης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για την τροποποίηση της συμπεριφοράς και την ψυχολογική συμβουλευτική για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως το άγχος. Η εκπαίδευση μπορεί να περιλαμβάνει τεχνικές χαλάρωσης και μεθόδους παράτασης του ενθουσιασμού χωρίς στύση ή εκσπερμάτιση. Ενώ η θεραπεία βρίσκεται σε εξέλιξη, μπορείτε να πάρετε Dapoxetine για να καταπολεμήσετε προσωρινά την πρόωρη εκσπερμάτιση

Καθυστερημένη εκσπερμάτιση

Η καθυστερημένη εκσπερμάτιση είναι όταν η εκσπερμάτιση καθυστερεί πέρα ​​από ένα εύλογο χρονικό διάστημα μετά τη σεξουαλική διέγερση. Αυτό συμβαίνει κατά καιρούς με πολλούς άνδρες ως φυσιολογικό φαινόμενο, αλλά μπορεί να είναι προβληματικό εάν συμβεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ή αν απογοητεύει τον σεξουαλικό σύντροφο.

Η καθυστερημένη εκσπερμάτιση μπορεί να είναι ένα μόνιμο πρόβλημα που υπάρχει από την αρχή της σεξουαλικής δραστηριότητας, ή μπορεί να είναι επίκτητο πρόβλημα που εμφανίζεται μετά από ιστορικό φυσιολογικής εκσπερμάτισης. Μπορεί να είναι γενικό ή περιστασιακό, και μπορεί να συμβεί μόνο με ορισμένους συντρόφους ή καταστάσεις.

Οι αιτίες της καθυστερημένης εκσπερμάτισης μπορεί να είναι σωματικές, ψυχολογικές ή οι παρενέργειες ορισμένων φαρμάκων. Τα αίτια περιλαμβάνουν επίσης την κατάχρηση αλκοόλ, τα διουρητικά, την υψηλή αρτηριακή πίεση ή τη χρήση αντικαταθλιπτικών, αντισπασμωδικών ή αντιψυχωσικών φαρμάκων.

Η ψυχοθεραπεία μπορεί να αντιμετωπίσει υποκείμενα ζητήματα ψυχικής υγείας και ψυχολογίας. Ορισμένοι σύμβουλοι ψυχικής υγείας είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίζουν σεξουαλικά ζητήματα. Η συμβουλευτική μπορεί να περιλαμβάνει μόνο τον άνδρα, ή αυτόν και τη σύντροφό του.

Μη εκσπερμάτιση

Μη εκσπερμάτιση είναι όταν δεν εμφανίζεται εκσπερμάτιση στο σεξουαλικό αποκορύφωμα. Αυτή μπορεί να είναι ολική εκσπερμάτιση, που συμβαίνει πάντα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, ή εκσπερμάτιση κατά περίπτωση, που συμβαίνει μόνο υπό ορισμένες συνθήκες.

Η μη εκσπερμάτιση μπορεί να είναι πρωτογενής, δηλαδή παρούσα από την έναρξη της σεξουαλικής απόκρισης, ή δευτερογενής, που προκαλείται από κάποια επίκτητη πάθηση, όπως ο διαβήτης ή η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η εκσπερμάτιση συνήθως προκαλείται από άγχος ή/και ψυχολογικά ζητήματα που σχετίζονται με έναν συγκεκριμένο σύντροφο ή κατάσταση. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο άνδρας μπορεί να εκσπερματώσει με έναν σύντροφο αλλά όχι με έναν άλλο, ή σε ένα περιβάλλον αλλά όχι σε άλλο, όπως στο ιατρείο για να δώσει δείγμα.

Η πιο κοινή θεραπεία για την εκσπερμάτιση είναι η ψυχολογική συμβουλευτική για την αντιμετώπιση των υποκείμενων αιτιών και η σεξουαλική θεραπεία. Η σεξουαλική θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για μια σαφέστερη κατανόηση της διαδικασίας διέγερσης από το επηρεαζόμενο άτομο.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel