Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Τι να κάνετε πριν μετακομίσετε σε μία νέα περιοχή

banner roots

Τι να κάνετε πριν μετακομίσετε σε μία νέα περιοχή
22.11.2022 | 09:48

Τι να κάνετε πριν μετακομίσετε σε μία νέα περιοχή

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Αν σκοπεύετε να μετακομίσετε στο άμεσο μέλλον, γνωρίζετε πως έχετε να διευθετήσει αμέτρητες υποχρεώσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο στην συνέχεια θα βρείτε κάποια πράγματα, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε πριν αλλάξετε σπίτι, ώστε να μην ξεχάσετε τίποτα σημαντικό!

Επικοινωνήστε με γνωστούς σας που μένουν εκεί

 

Είναι μία πολύ καλή αρχή για εσάς, αν έχετε κανέναν – δυο γνωστούς που κατοικούν στην περιοχή που θα μετακομίσετε. Ακόμα και αν δεν γνωρίζεστε σε βάθος, η βοήθειά τους θα σας φανεί πολύτιμη στο μέλλον.

Αυτοί θα γνωρίζουν να σας δώσουν συμβουλές για το ποιο σπίτι να διαλέξετε, που μπορείτε να πηγαίνετε για μία βραδινή έξοδο, ποια είναι τα καλά εστιατόρια της περιοχής και πολλά άλλα.

Και ποιος ξέρει; Ίσως αποκτήσετε και κάποιους φίλους για να κάνετε παρέα μετά την μετακόμιση.

Πακετάρετε ό,τι θέλετε μαζί σας

Η μετακόμιση είναι μία καλή αφορμή, για να δείτε ποια πράγματα θέλετε να κρατήσετε και ποια να ξεφορτωθείτε μία και καλή.

Φτιάξτε πολλές κούτες, πάνω στις οποίες έχετε γράψει ποιο είναι το περιεχόμενο της κάθε κούτας.

Μπορείτε να χωρίσετε τις κούτες με βάση το κάθε μέλος της οικογένειας ή με βάση τα δωμάτια του σπιτιού και μπορείτε επίσης να έχετε ειδικές κούτες, στις οποίες θα τοποθετείτε ό,τι δεν χρειάζεστε πια.

Αποχαιρετήστε όσους χρειάζεται

Το πιο δύσκολο κομμάτι της μετακόμισης, είναι αυτό του αποχωρισμού. Πριν φύγετε, σιγουρευτείτε πως έχετε αποχαιρετήσει όλους τους αγαπημένους σας συγγενείς, φίλους και γείτονες.

Είναι εύκολο να ξεχάσετε να αποχαιρετίσετε κάποιους, λόγω των δουλειών που προκύπτουν με την μετακόμιση.

Σίγουρα δεν θέλετε να αμελήσετε να αποχαιρετήσετε κάποιους και να σας αναζητούν μάταια στο παλιό σας σπίτι.

Κάντε έρευνα για σχολεία

Αν έχετε παιδιά, δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να φτάσετε στο νέο σας σπίτι και τα παιδιά σας να μην είναι εγγεγραμμένα σε κάποιο σχολείο.

Πριν αρχίσει η μετακόμιση, κάντε μία έρευνα για σχολεία στην νέα σας περιοχή και όταν κατασταλάξετε σε ένα, μην καθυστερήσετε με την διαδικασία των εγγραφών.

Κάντε έρευνα για γιατρούς

Τι θα κάνετε αν όταν μετακομίσετε χρειαστεί να απευθυνθείτε σε κάποιον γιατρό, αλλά δεν ξέρετε σε ποιον; Μπορεί για παράδειγμα ξαφνικά να πάθετε μία μόλυνση στο μάτι ή να σας πιάσει κάποιος πόνος στο γόνατο και να χρειαστεί να κάνετε αρθροσκόπηση γόνατος https://www.grigoriosavramidis.gr/%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B3%CF%8C%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CF%8C%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82 .

Πριν αλλάξετε σπίτι, ψάξτε τους διάφορους γιατρούς της περιοχής σας. Αν μετακομίσετε στο Μαρούσι για παράδειγμα, αναζητήστε στο διαδίκτυο “οφθαλμίατρος Μαρούσι” ή “ορθοπαιδικός Μαρούσι” και ούτω καθεξής.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel