Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Εξωτερικοί παράγοντες που θα σας βοηθήσουν στη προετοιμασία για τις πανελλήνιες
Εξωτερικοί παράγοντες που θα σας βοηθήσουν στη προετοιμασία για τις πανελλήνιες
16.01.2023 | 12:12

Εξωτερικοί παράγοντες που θα σας βοηθήσουν στη προετοιμασία για τις πανελλήνιες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Οι πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι ποτέ ευχάριστες. Υπάρχουν όμως κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες, μπορούν να τις κάνουν πιο εύκολες. Στην συνέχεια, θα βρείτε κάποιους από αυτούς.

 

Οι καλοί καθηγητές

Δεν είναι ανάγκη να πάτε σε πρότυπα σχολεία για να βρείτε καλούς καθηγητές. Οι καλοί καθηγητές υπάρχουν παντού, αρκεί να καταφέρετε να τους εντοπίσετε.

Όποτε ένας καθηγητής δεν καλύπτει τις μαθησιακές σας ανάγκες στο σχολείο, δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό. Αν όμως δεν μπορείτε να μάθετε την ύλη σας με τον καθηγητή που έχετε στο φροντιστήριό σας ή στο ιδιαίτερό σας, μπορείτε πάντα να βρείτε άλλον καθηγητή.

Αν θεωρείτε ότι δεν σας βοηθάει ένας καθηγητής που μπορείτε να αλλάξετε, είναι καλό να το κάνετε πριν περάσει ο καιρός.

Επίσης, οι καθηγητές είναι τα άτομα που θα σας λύσουν τις τυχόν απορίες για το διδακτέο μάθημα, που θα σας εξηγήσουν πως γίνεται ο υπολογισμός μορίων και γενικά θα σας βοηθήσουν να βγάλετε εις πέρας την αποστολή την εξετάσεων. Για αυτόν τον λόγο είναι καλό οι καθηγητές σας, να είναι άτομα με τα οποία μπορείτε να συνεργαστείτε ομαλά.

Ένα καλό τμήμα

Δεν γίνεται να διαλέξετε το τμήμα στο οποίο βρίσκεστε στο σχολείο, αλλά μπορείτε να διαλέξετε, σε έναν βαθμό, το τμήμα στο οποίο βρίσκεστε στο φροντιστήριο.

Σίγουρα γνωρίζετε πως σε ένα φροντιστηριακό μάθημα, το τμήμα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Είναι σημαντικό να είστε στο ίδιο ή σε παρόμοιο μαθησιακό επίπεδο με τα άλλα παιδιά και να βοηθάτε ο ένας τον άλλον να βελτιωθείτε και να γίνεται καλύτεροι στα μαθήματα.

Αν θεωρείτε ότι το τμήμα στο οποίο βρίσκεστε στο φροντιστήριό σας, δεν σας βοηθάει να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό, είναι καλή ιδέα να ζητήσετε αλλαγή τμήματος ή να βρείτε κάποια άλλη εναλλακτική, όσο είναι ακόμα νωρίς.

Η υποστήριξη από την οικογένεια

Ο στενός οικογενειακός κύκλος, είναι κάτι που μπορεί να κάνει την εμπειρία των πανελληνίων πιο εύκολη. Η στήριξη και η κατανόηση από τα μέλη της οικογένειάς σας, ίσως να μην λύσει όλα σας τα προβλήματα που αφορούν τις πανελλαδικές, αλλά θα σας βοηθήσει να έχετε ένα γερό στήριγμα, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας των εξετάσεων.

Η ησυχία στο σπίτι

Για να μελετήσετε όπως πρέπει εν όψη των πανελληνίων, χρειάζεται στο σπίτι σας να επικρατεί ησυχία. Αυτό είναι κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά αν στο σπίτι σας υπάρχουν μικρά παιδιά. Παρόλα αυτά, αξίζει να ζητήσετε από τα άτομα που μένουν μαζί σας να κάνουν ησυχία όσο διαβάζετε, έτσι ώστε να μπορείτε να συγκεντρωθείτε καλύτερα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018