Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Χαμηλές θερμοκρασίες – Πώς ζεσταίνω την καμπίνα του αυτοκινήτου με μία κίνηση το πρωί

banner roots

Χαμηλές θερμοκρασίες – Πώς ζεσταίνω την καμπίνα του αυτοκινήτου με μία κίνηση το πρωί
05.02.2023 | 13:35

Χαμηλές θερμοκρασίες – Πώς ζεσταίνω την καμπίνα του αυτοκινήτου με μία κίνηση το πρωί

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Η είσοδος στο αυτοκίνητο τα κρύα πρωινά του χειμώνα δεν αποτελεί μία ευχάριστη διαδικασία για οδηγό και επιβάτες.

Η ανάγκη να ζεστάνετε την καμπίνα του αυτοκινήτου τα κρύα πρωινά του χειμώνα είναι δεδομένη, μιας και μόλις καθίσετε στην θέση του οδηγού θα έρθετε σε επαφή με τις κρύες επενδύσεις και το παγωμένο τιμόνι. Και αυτό αρκεί για να σας χαλάσει την διάθεση και να μην νοιώσετε άνετα.

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι και πολλά κόλπα που βοηθούν στην γρήγορη θέρμανση του εσωτερικού του αυτοκινήτου μετά από μία κρύα νύχτα του χειμώνα. Έτσι λοιπόν, πέρα από την εκκίνηση του κινητήρα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε αμέσως την διαδρομή σας.

Ωστόσο, αυτή η επιλογή δεν είναι η κατάλληλη για όλους. Αρκετοί είναι οι οδηγοί που δεν θέλουν να ξεκινήσουν αμέσως και να πιέσουν τον κρύο κινητήρα και το σασμάν, με αποτέλεσμα να περιμένουν να ζεσταθεί ελαφρώς στο ρελαντί.

Τι πρέπει όμως να κάνετε για να ζεστάνουμε όσο πιο γρήγορα την καμπίνα του αυτοκίνητου μας; Η κύρια πηγή θέρμανσης της καμπίνας είναι το σύστημα κλιματισμού και όπως γνωρίζετε, για να αρχίσει να αποδίδει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σωστά.

Πρώτα θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την λειτουργία ανακύκλωσης του αέρα στο σύστημα κλιματισμού, για να μην χρειάζεται να θερμαίνει τον παγωμένο εξωτερικό αέρα, αλλά να ζεστάνει τον κρύο αέρα της καμπίνας. Με αυτό τον τρόπο, η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου θα φτάσει σε μια θερμοκρασία που θα νοιώσετε άνετα πολύ πιο γρήγορα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η πιθανότητα να θολώσουν τα παράθυρα αυξάνεται, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό και είναι κάτι που λύνεται εύκολα.

Επίσης, όσοι έχουν στην κατοχή τους ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι, γνωρίζουν ότι είναι ικανές πηγές θερμότητας. Σε σχέση με το σύστημα κλιματισμού που «λαμβάνει» θερμότητα από τον κινητήρα, δεν υπάρχει σύγκριση στην αποτελεσματικότητα, αλλά μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην καταπολέμηση του κρύου.

Πηγή: carandmotor.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel