Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Ποδοσφαιριστής: πώς να ξεκινήσετε μια καριέρα και να γίνετε επαγγελματίας

banner roots

Ποδοσφαιριστής: πώς να ξεκινήσετε μια καριέρα και να γίνετε επαγγελματίας
02.05.2023 | 10:25

Ποδοσφαιριστής: πώς να ξεκινήσετε μια καριέρα και να γίνετε επαγγελματίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Το ποδόσφαιρο, ένα αρχαίο άθλημα, συνεχίζει να προσελκύει χιλιάδες και χιλιάδες νέους από όλο τον κόσμο που εγκαταλείπουν τα πάντα για να κυνηγήσουν το πάθος τους.

 

Με τόσες πολλές προοπτικές, ο ανταγωνισμός είναι συνήθως πολύ υψηλός, ακόμη και με τους στοιχηματιστές ο ανταγωνισμός είναι υψηλός και μπορείτε να κερδίσετε χρήματα σε ιστότοπους όπως η σύνδεση της 22Bet login.

Επιπλέον, μόνο ένα μικρό ποσοστό αγοριών και κοριτσιών που προσπαθούν να γίνουν επαγγελματίες τα καταφέρνουν.

Αλλά δεν είναι ένα όνειρο

Σε αυτό το κείμενο, μιλάμε για τα βήματα για να φτάσουμε εκεί και απαντάμε σε ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν στην πορεία.

Θα μιλήσουμε επίσης για το τι πρέπει να κάνετε όταν σταματήσετε να παίζετε και πώς να παραμείνετε συνδεδεμένοι με το ποδόσφαιρο ακόμα και όταν είστε εκτός τεσσάρων γραμμών.

Κατά τις συναλλαγές με ξένους συλλόγους για έναν αθλητή που βρίσκεται ήδη στις επαγγελματικές τάξεις, θα διαπραγματευτεί πρώτα το υψηλότερο ποσό, καθώς αναμένεται να κορυφωθεί περίπου στην ηλικία των 24 ετών.

Από τα 30 του θεωρείται ειδικός, έχοντας παίξει ποδόσφαιρο για σχεδόν 20 χρόνια, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 10 ως επαγγελματίας.

Και στα 34 ή 35 αρχίζουν οι ερωτήσεις για το πώς να κρεμάσετε παπούτσια.

Σε αυτή την ηλικία, οι παίκτες συχνά επιλέγουν ομάδες με λιγότερη παράδοση από αυτές για τις οποίες έχουν παίξει στο παρελθόν, και κάποιοι τα παρατάνε νωρίς.

Χρειάζομαι προπονητή ποδοσφαίρου;

Σήμερα θα είναι δύσκολο για έναν νεαρό παίκτη να μπει στο μεταγραφικό παζάρι χωρίς τη βοήθεια ενός επιχειρηματία.

Η συμβουλή είναι να αναζητήσετε σοβαρούς, ειλικρινείς και αξιόπιστους επαγγελματίες με καλή σχέση με την CBF και καλή πρόσβαση σε συλλόγους και εμπειρία στην εκπροσώπηση νεαρών παικτών.

Ψάξτε, ρωτήστε, διαπραγματευτείτε.

  • Άλλωστε, καλός πράκτορας σημαίνει ηρεμία όταν ψάχνεις ευκαιρίες και διαπραγματεύεσαι.
  • Πόσα κερδίζει ένας ποδοσφαιριστής;
  • Μία από τις πιο συναρπαστικές πτυχές του να γίνεις ποδοσφαιριστής είναι η οικονομική πτυχή.

Η εικόνα των μεγάλων σταρ που κάνουν μια περιουσία κάνοντας αυτό που τους αρέσει περισσότερο είναι πολύ ελκυστική.

Ωστόσο, είναι ένα πορτρέτο της ελίτ του επαγγέλματος, μια πραγματικότητα που επηρεάζει μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Σύμφωνα με έρευνα της CBF του 2019, το 55% των περίπου 90.000 εγγεγραμμένων επαγγελματιών παικτών στη Βραζιλία κερδίζουν λιγότερα από 1.000 R$ το μήνα.

Το ένα τρίτο των αθλητών (33%) κερδίζει μεταξύ 1.001 και 5.000 $ το μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο το 12% των παικτών στη χώρα κερδίζουν περισσότερα από 5.000 R$, 5% μεταξύ 5.000 και 10.000 R$ και 4% μεταξύ 10.000 και 50.000 R$.

Από τότε έχει κερδίσει περίπου 1% μεταξύ 50.000 και 100.000 R$, 1% μεταξύ 100.000 και 200.000 R$ και 1% μεταξύ 200.000 και 500.000 R$.

Μόνο οι βασικοί παίκτες των πλουσιότερων ομάδων, μεταξύ 20 και 30 ονομάτων, κερδίζουν περισσότερα από 500.000 ευρώ το μήνα.

Η αποζημίωση θα καταβληθεί εν μέρει σε CLT και εν μέρει ως "δικαιώματα εικόνας", ποσό που καταβάλλεται για τη χρήση της εικόνας του αθλητή στη διαφήμιση.

Οι παίκτες μπορεί επίσης να λάβουν ένα «γάντι», όπως ονομάζεται το ποσό που προσφέρεται για να κλείσει η συμφωνία, το οποίο συχνά μειώνεται και προστίθεται στον μισθό κατά τη διάρκεια του συμβολαίου.

Υπάρχουν και τα «Bugs», κάθε επιπλέον έπαθλο που προσφέρεται σε περίπτωση νίκης ή επίτευξης στόχου, όπως τίτλοι, βαθμολογίες και συμμετοχές.

Πόσο χρονών είναι ένας ποδοσφαιριστής για να σταματήσει να παίζει;

Με την πρόοδο στην αθλητική ιατρική και τη φυσιολογία του ποδοσφαίρου, η επαγγελματική σταδιοδρομία των παικτών επιμηκύνεται.

Πολλοί συνεχίζουν να παίζουν καλά μέχρι τα 40 τους, μερικοί μάλιστα φθάνουν σε αυτό το ορόσημο ενώ ακόμα παίζουν.

Στο παρελθόν, οι παίκτες άνω των 35 ετών ήταν σπάνιοι.

Όλα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, ιδίως από την εμφάνιση τραυματισμών μετά την ηλικία των 30 ετών, η αποκατάσταση των οποίων γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

  • Οι ευκαιρίες που προσφέρονται σε μεγαλύτερους αθλητές παίζουν επίσης ρόλο στην απόφαση να εγκαταλείψουν ή όχι.
  • Τι να κάνετε αφού σταματήσετε να παίζετε ποδόσφαιρο
  • Το ποδόσφαιρο δεν τελειώνει όταν ένας παίκτης αποσύρεται.

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες καριέρας εκτός των τεσσάρων γραμμών, όπως προπονητής, βοηθός προπονητή, συντονιστής, προπονητής δύναμης, προπονητής τερματοφυλάκων, προπονητής ποδοσφαίρου, επιχειρηματίας.

Για αυτό είναι απαραίτητο να μελετήσετε, να παρατηρήσετε, να μάθετε πολλά και να προετοιμαστείτε για τη μετάβαση.

Αυτό ισχύει και για εκείνους που δεν έχουν αγωνιστική καριέρα και είναι πολύ μεγάλοι για να προσπαθήσουν, αλλά θα ήθελαν να δουλέψουν στο ποδόσφαιρο.

Φυσικά, το να μένεις σε αποδυτήρια κάνει τη διαφορά, αλλά υπάρχουν πολλά μονοπάτια που μπορούν να ακολουθήσουν και οι ξένοι.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το