Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Φρενίτιδα για το παιχνίδι Palworld: Τα «Πόκεμον με όπλα» σπάνε ρεκόρ σε πωλήσεις | Γιατί έγινε χαμός

the roots web banners 06

Φρενίτιδα για το παιχνίδι Palworld: Τα «Πόκεμον με όπλα» σπάνε ρεκόρ σε πωλήσεις | Γιατί έγινε χαμός
24.01.2024 | 05:43

Φρενίτιδα για το παιχνίδι Palworld: Τα «Πόκεμον με όπλα» σπάνε ρεκόρ σε πωλήσεις | Γιατί έγινε χαμός

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Ένα νέο βιντεοπαιχνίδι που ονομάζεται Palworld «έσκασε» από το πουθενά και έχει κατακλύσει το διαδίκτυο, ενώ μέσα σε μερικές μόνον ημέρες σημείωσε τεράστιες πωλήσεις και έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Ήταν αναμενόμενο να κάνει αίσθηση το εν λόγω video game, καθώς το βασικό θέμα του είναι φτιαγμένο για να γίνει viral.

Από την πρώτη του παρουσίαση, το Palworld έκανε εντύπωση με τα «Πόκεμον» που κρατούσαν όπλα στα χέρια τους, σε έναν αλλόκοτο συνδυασμό που τράβηξε τα βλέμματα.

Δεν ήταν εύκολο, ωστόσο, να προβλέψουμε τον τεράστιο χαμό που έκανε η κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Πάνω από 5 εκατ. σε πωλήσεις έφτασε το Palworld, σε τρεις μόλις ημέρες

Να αναφέρουμε ότι το Palworld ξεπέρασε τα πέντε εκατομμύρια σε πωλήσεις, μέσα σε τρεις μόλις ημέρες από την κυκλοφορία του (βγήκε την Παρασκευή σε early access στο Steam και σε Xbox -και στη συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft, Xbox Game Pass, σε έκδοση preview).

Για τη σύγκριση: το Marvel's Spider-Man πούλησε 3,3 εκατομμύρια αντίτυπα τις τρεις πρώτες ημέρες στην αγορά, το The Last of Us Part 2 έφτασε τα 4 εκατομμύρια σε τρεις ημέρες. Πρόκειται για παιχνίδια με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, φτιαγμένα από μεγάλες εταιρείες του χώρου και με εκδότρια τη Sony, ενώ ο Spider-Man δεν χρειάζεται συστάσεις.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κόσμος δεν μπορεί να σταματήσει να παίζει Palworld, αφού το παιχνίδι έχει «σκαρφαλώσει» στις λίστες και έχει αφήσει πίσω του σε αριθμό χρηστών πολύ επιτυχημένους τίτλους, όπως τα Dota 2 και Counter-Strike 2.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι λέξεις, το Palworld είναι δεύτερο στην κατάταξη με κριτήριο τον μέγιστο αριθμό χρηστών που έπαιζαν το παιχνίδι ταυτόχρονα σε υπολογιστή (Steam), πίσω μόνο από το PUBG. Την ίδια στιγμή παίζουν 1.386.575 άτομα, βάζοντας το Palworld στην πρώτη θέση των ταυτόχρονων χρηστών στην πλατφόρμα.

Τα social media έχουν γεμίσει με αναρτήσεις για το παιχνίδι και με βίντεο από το gameplay του, ο κόσμος συζητά για αυτό και τα Μέσα του ειδικού Τύπου γράφουν άρθρα, προσπαθώντας να εξηγήσουν γιατί έκανε τέτοιο πάταγο.

Γιατί έγινε τόσο μεγάλη επιτυχία το παιχνίδι Palworld

Η απάντηση, πάντως, είναι σχετικά απλή. Το Palworld έγινε τόσο μεγάλη επιτυχία επειδή ήταν φτιαγμένο για να γίνει αυτό ακριβώς. Συνδυάζει στοιχεία από αγαπημένα παιχνίδια (Pokemon, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Ark), τα «δένει» σε ένα τεχνολογικά επαρκές πακέτο και στήνεται πάνω σε μια εντελώς αλλόκοτη κεντρική ιδέα, που τραβά αμέσως την προσοχή -δεν έβλαψε και η τιμή πώλησης, που δεν φτάνει τα 30 ευρώ, καλό έκανε και η προβολή του από διαδικτυακούς influencers («κατέκτησε» και την κορυφή του Twitch).

Τι είναι το Palworld

Πρόκειται για ένα παιχνίδι επιβίωσης, στο οποίο καλούμαστε να κόψουμε ξύλα, να σπάσουμε πέτρες, να βρούμε φαγητό, να μαζέψουμε υλικά και να φτιάξουμε τη βάση μας, πριν αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα «Pals», τα τερατάκια που δίνουν στο παιχνίδι την ονομασία του και έχουν ξεχωριστές ικανότητες. Όλα αυτά, σε έναν μεγάλο χάρτη που ανακαλύπτουμε σιγά-σιγά, εξερευνώντας τον.

Στη συνέχεια, μπορούμε να παλέψουμε με αυτά τα πλάσματα, να τα πιάσουμε με ειδικές μπάλες και να τα βάλουμε να εργάζονται στη βάση μας, σε φάρμες και ορυχεία, ενώ παράλληλα προσπαθούμε να τους προσφέρουμε ανέσεις για να τα κρατάμε χαρούμενα.

Μετά από ένα σημείο, και αφού έχουμε ανεβάσει το «επίπεδο» του χαρακτήρα μας, αρχίζουμε να φτιάχνουμε και όπλα, όπως πολυβόλα, τα οποία κραδαίνουν τα πλασματάκια και πυροβολούν τους εχθρούς μας. Ακούγεται, λοιπόν, σαν «Πόκεμον», αλλά με όπλα, ενώ μπορούμε να παίξουμε και με παρέα.

Ανάλογου επιπέδου χαμό μπορούμε να θυμηθούμε στην κυκλοφορία πολύ συγκεκριμένων βιντεοπαιχνιδιών, όπως το Pokemon Go.

Αντιδράσεις για τα «Πόκεμον με όπλα», απειλές καταγγέλλουν οι δημιουργοί του παιχνιδιού

Το «Πόκεμον με όπλα» ήταν αρκετό για να γεμίσει το ίντερνετ με memes, αλλά αρκετός είναι και ο κόσμος που θεωρεί ότι το παιχνίδι έχει αξιόλογα στοιχεία, πέρα από το αλλόκοτο βασικό θέμα του και τα οπλισμένα τερατάκια.

Υπήρξαν σχόλια που αναφέρονταν στο κομμάτι των τεχνικών χαρακτηριστικών, λέγοντας ότι το Palworld, που χρησιμοποιεί τη μηχανή γραφικών Unreal Engine 5, είναι πολύ πιο εξελιγμένο από τα παιχνίδια Πόκεμον της Nintendo, που βγαίνουν στο Switch. Επίσης, φαίνεται ότι το κοινό των Πόκεμον επιθυμεί μια ανανέωση της σειράς σε τεχνικό επίπεδο, αλλά όχι μόνο -βέβαια, τα Πόκεμον προσφέρουν μια πιο «σφιχτά» δομημένη εμπειρία, που βασίζεται στο σενάριο και τους χαρακτήρες της, μεταξύ άλλων, ενώ υπήρξε και ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ανανέωσης, με το Legends: Arceus.

Πάντως, υπήρξε κόσμος που κατηγόρησε την ιαπωνική εταιρεία ανάπτυξης, PocketPair, ότι αντιγράφει τα Πόκεμον, λέγοντας ότι τα πλάσματα του Palworld μοιάζουν υπερβολικά με εκείνα τα τερατάκια.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Takuro Mizobe, υποστήριξε ότι το παιχνίδι δεν παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα. Εξάλλου, το Πόκεμον δεν είναι το μόνο παιχνίδι με τέτοιου τύπου τερατάκια, καθώς κι άλλοι τίτλοι έχουν αντλήσει έμπνευση από τη δημοφιλή σειρά της Nintendo, όπως το πρόσφατο Cassete Beasts.

Ο διευθύνων σύμβουλος της PocketPair δήλωσε ότι η εταιρεία έχει δεχτεί σχόλια που φτάνουν ακόμα και στο σημείο να μοιάζουν με «απειλές θανάτου».

Υπάρχει και κόσμος που υποστηρίζει το Palworld, ενώ σε ρεπορτάζ του ειδικού Τύπου έχει αναφερθεί ότι θα είναι δύσκολη μια δικαστική διαμάχη για τις ομοιότητες των τεράτων με τα Πόκεμον, καθώς φαίνεται να έχουν γίνει αρκετές και στοχευμένες αλλαγές στην εμφάνισή τους, ενώ το gameplay των δύο franchise είναι εντελώς διαφορετικό και μοιάζει περισσότερο με εκείνο του ARK: Survival Evolved.

Επίσης, το Palworld ξεχωρίζει μέσω της υπερβολής του: μας δίνει τη δυνατότητα να πιάσουμε ένα τερατάκι στα χέρια και να το χρησιμοποιήσουμε σαν φλογοβόλο…

Άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει το Palworld είναι ότι οι δημιουργοί χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη για να σχεδιάσουν τα τέρατα -κάτι που, όμως, δεν έχει αποδειχθεί έως τώρα. Άλλωστε, η πλατφόρμα του Steam απαιτεί από τα στούντιο να αποκαλύπτουν οποιαδήποτε χρήση assets που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη σε παιχνίδια που πωλούνται στον ιστότοπό της.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το