Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ακινητοποιημένο το BLUE STAR DELOS στον Πειραιά | Έμπλεξε ο κάβος στη δεξιά του προπέλα

the roots web banners 06

Ακινητοποιημένο το BLUE STAR DELOS στον Πειραιά | Έμπλεξε ο κάβος στη δεξιά του προπέλα
08.04.2024 | 18:04

Ακινητοποιημένο το BLUE STAR DELOS στον Πειραιά | Έμπλεξε ο κάβος στη δεξιά του προπέλα

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ακόμη ένα πλοίο που εκτελεί δρομολόγια από και προς Λήμνο παραμένει ακινητοποιημένο. Αυτη τη φορά όχι λόγω καιρού, αλλά μιας περιπέτειας στην οποία ενεπλάκη σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης, αφού έμπλεξε ο κάβος στη δεξιά του προπέλα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Τις πρωινές ώρες χθες, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE STAR DELOS” Ν.Π. 12082 στο λιμάνι της Μυτιλήνης, έγινε εμπλοκή του κάβου στη δεξιά του προπέλα, ο οποίος και αποκόπηκε. Στη συνέχεια, το πλοίο προσέδεσε στο λιμάνι όπου αποβίβασε με ασφάλεια 260 επιβάτες, 29 φορτηγά, 29 Ι.Χ. και 5 δίκυκλα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου. Ακολούθησε επιθεώρηση των υφάλων από ιδιώτη δύτη και απεμπλοκή τμήματος σχοινιού από τη δεξιά προπέλα, χωρίς να διαπιστωθεί κάποια άλλη ζημιά.

Κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού συνέχισης πλόων από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, έγινε άρση της απαγόρευσης και το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο αναχώρησε για Χίο – Βαθύ – Καρλόβασι – Φούρνους – Εύδηλο Ικαρίας – Μύκονο – Σύρο – Πειραιά με 175 επιβάτες, 55 Ι.Χ., 10 φορτηγά και 22 δίκυκλα. Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε εκ νέου απαγόρευση απόπλου, μέχρι την επιθεώρηση από τον παραπάνω παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα και την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel