Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Εκμεταλλευτείτε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα
afoi poriazi
Εκμεταλλευτείτε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα
08.08.2012 | 08:19

Εκμεταλλευτείτε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Καλά Νέα

                                                              

 

Η Sofie Tvarno είναι Δανή, αλλά 100% Ελληνίδα στην ψυχή.

Το 2003, αξιοποιώντας μια επιδότηση μέσω της Δανικής Πρεσβείας για την εξαγωγή ελληνικών βιολογικών προϊόντων, αποφάσισε να ξεκινήσει το PureGreek, και να γίνει γέφυρα διαμεσολάβησης

 μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών και των αγορών του εξωτερικού.

«Οι τοπικοί παραγωγοί από Β. Εύβοια, Παρνασσό, Μεσσηνία, με τους οποίους ήρθα σε επικοινωνία, εκείνη την εποχή δεν ήξεραν τι έχουν στα χέρια τους», δηλώνει. Πλέον, ελληνικά προϊόντα (ελαιόλαδο, ελιά, φέτα, μανούρι, πάστα ελιάς, όσπρια) κυκλοφορούν σε Δανία, Γερμανία, Σουηδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αγγλία και σύντομα Κίνα, κάτω από το brand της κ. Tvarno, η οποία αναλαμβάνει το packaging και τη διανομή.

Αυτή την περίοδο η Δανή επιχειρηματίας ετοιμάζει το λεύκωμα του PureGreek, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό, διαφημίζοντας τη χώρα.

Όπως σημειώνει, «στην Ελλάδα υπάρχουν ευκαιρίες, τις οποίες κάποιος χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις μπορεί να αξιοποιήσει. Ουσιαστικά, αυτό που προσέφερα στους ανθρώπους όταν ξεκίνησα, ήταν η χρήση υπολογιστή και η καλή συνεννόηση στα αγγλικά». Δεν την πτόησαν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες της χώρας και δεν της λείπει η αυστηρή οργάνωση του σκανδιναβικού μοντέλου.

Άλλωστε, αυτό που τη μάγεψε στην Ελλάδα από την πρώτη φορά που επισκέφτηκε τη Χίο στα 16 της μέσω Interail, ήταν η φιλοξενία των ανθρώπων: «Θυμάμαι, οι ντόπιοι κατευθείαν μας πήγαν στις καλύτερες παραλίες, για ψάρεμα, μας έδωσαν λάδι, μας έψησαν χταπόδι στην αμμουδιά...» και καταλήγει: «Τι να το κάνεις που στη Δανία μπορείς να ιδρύσεις εύκολα επιχείρηση, αν ο γείτονάς σου δε σου λέει καλημέρα;».

Το μήνυμα: «Έχουμε κάτι το ξεχωριστό: είναι ότι είμαστε απλοί, ανοιχτοί, φιλόξενοι. Αυτό το πρόσωπο πρέπει να ξαναδείξει η Ελλάδα προς τα έξω».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018