Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>H μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας καταργεί τη γούνα ανκορά από τα προϊόντα της (photo)
ikteo limnou
H μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας καταργεί τη γούνα ανκορά από τα προϊόντα της (photo)
09.02.2015 | 18:51

H μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας καταργεί τη γούνα ανκορά από τα προϊόντα της (photo)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Καλά Νέα

Η Inditex, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας και μητρική εταιρεία των καταστημάτων Zara και Massimo Dutti, υπέκυψε στις πιέσεις ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων και παύει να πουλά ρούχα κατασκευασμένα από ανκορά σε περισσότερα από 6.400 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Ως μέρος της δέσμευσης της εταιρείας, χιλιάδες παλτό και πουλόβερ που βρίσκονται στις αποθήκες της θα σταλούν στους Σύριους πρόσφυγες στο Λίβανο.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από πιεστικές συνομιλίες με την Peta η οποία είχε κάνει μια αποκαλυπτική έρευνα για τις σοκαριστικές μεθόδους συλλογής του μαλλιού από τα κουνέλια στις φάρμες. Η Peta είχε καταφέρει να βιντεοσκοπήσει την βαρβαρότητα που εξασκούσαν οι υπάλληλοι στις φάρμες, οι οποίοι σχεδόν έγδερναν ζωντανά τα κουνέλια προσπαθώντας να αποσπάσουν τη γούνα τους.
 
787608 rab
 
Η Inditex, η οποία ελέγχεται από τον ιδρυτή της Amancio Ortega, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, αρχικά είχε αποφύγει να σχολιάσει τις αποκαλύψεις. Tελικά αποφάσισε όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση πως ακόμη και αν τα στοιχεία δεν την εμπλέκουν άμεσα, θα ήταν προτιμότερο να καταργήσει το ανκορά από την γραμμή παραγωγής της.
 
Πηγή: lifo.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018