Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Η ΦΑΓΕ επεκτείνεται στην Αρμενία

banner roots

Η ΦΑΓΕ επεκτείνεται στην Αρμενία
05.04.2013 | 13:59

Η ΦΑΓΕ επεκτείνεται στην Αρμενία

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Καλά Νέα

Την εισαγωγή της στην αρμενική αγορά ανακοίνωσε η ελληνική εταιρεία γαλακτοκομικών ΦΑΓΕ μετά τη συμφωνία που υπέγραψε με την κυρίαρχη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας SAS Group.

Είναι η πρώτη φορά που εισάγεται ελληνικό γιαούρτι σε μια χώρα που έχει παράδοση στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και που παραδοσιακά θεωρείται ότι έχει ποιοτικά και μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως το καυκασιανού τύπου γιαούρτι (matzun). Αυτό υπογραμμίζεται σε έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στο Ερεβάν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο, είναι αξιοσημείωτο ότι από το επίπεδο των 80 τόνων εισαγωγών γιαουρτιού το 2006, που η συντριπτική πλειοψηφία αφορούσαν ολλανδικά και ιταλικά προϊόντα γιαουρτιού με φρούτα, έφτασαν τους 180 τόνους το 2011. Ωστόσο τα προϊόντα λευκού γιαουρτιού, ευθέως ανταγωνιστικά των αρμενικών δεν είχαν διεισδύσει στην εγχώρια αγορά.

«Η προσπάθεια της ΦΑΓΕ είναι σημαντική καθώς αφενός πρόκειται για προϊόν που έχει ιδιαίτερη ταυτότητα που αναβαθμίζει το branding των ελληνικών προϊόντων στην Αρμενία και αφετέρου η αλυσίδα SAS που το διακινεί έχει καταξιωθεί για την ποιότητα των υπηρεσιών της» καταλήγει το σχετικό έγγραφο της υπηρεσίας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Ερεβάν.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το