Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Σε Ρωσία και Ουκρανία το master franchise της «Παγωτά Δωδώνη»

the roots web banners 06

Σε Ρωσία και Ουκρανία το master franchise της «Παγωτά Δωδώνη»
20.07.2013 | 15:08

Σε Ρωσία και Ουκρανία το master franchise της «Παγωτά Δωδώνη»

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Καλά Νέα

Η περυσινή πυρκαγιά, που κατέστρεψε την παραγωγική μονάδα στην Παλλήνη, μολονότι αποτέλεσε μια δύσκολη στιγμή στην πορεία της εταιρείας, ευτυχώς ξεπεράστηκε γρήγορα όπως επισημαίνει στην «ΗτΣ» ο Χαράλαμπος Σαββίνος, διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης.

Εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένονται τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με επιχειρηματίες από τη Ρωσία και την Ουκρανία, προκειμένου να αναλάβουν το master franchise του brand «Παγωτά Δωδώνη», ενώ την ίδια στιγμή, σε στάδιο ωρίμασης βρίσκονται και τα σχέδια επέκτασης σε άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής, που θα αφορούν εξαγωγές ή και παράλληλη ανάπτυξη δικτύου franchise.

Στα 46 χρόνια της λειτουργίας της η «Δωδώνη» έχει αποδείξει τη διάθεσή της για διαρκή ανάπτυξη σε επιχειρηματικό επίπεδο, αλλά και εξειδίκευσης σε ό,τι αφορά στις γεύσεις της. Καταγράφοντας ήδη τα επιτυχή βήματα της Βουλγαρίας, της Κύπρου, της Μ. Βρετανίας και της Γερμανίας, η «Δωδώνη» επενδύει περαιτέρω στην εξωστρέφεια. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι, σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εξαγωγές της να ανταποκρίνονται στο 30% του συνολικού τζίρου της εταιρείας , από το 5% που ήταν μέχρι πρότινος.

H αλυσίδα η οποία διαθέτει σήμερα 85 καταστήματα στην Ελλάδα και παρουσία με συσκευασμένο παγωτό σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ, είναι η πιο αναγνωρίσιμη και ιστορική ελληνική μάρκα premium παγωτού. Όπως επισημαίνει μιλώντας στην «ΗτΣ» ο Χαράλαμπος Σαββίνος, διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης «σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις η εταιρεία καταγράφει το εντυπωσιακό brand awareness της τάξης του 99%. Στην επιτυχία αυτή σαφώς έχει συνεισφέρει και το ιδιαίτερα διευρυμένο δίκτυο καταστημάτων «Δωδώνη», το μεγαλύτερο στην αγορά gelateria στην Ελλάδα», υπογραμμίζοντας πως «σήμερα η «Δωδώνη» διατηρεί 85 καταστήματα με την επωνυμία της, εκ των οποίων το ένα είναι ιδιόκτητο, καθώς και 118 μικρότερα σημεία διάθεσης προϊόντων. Το δίκτυο της εταιρείας συμπληρώνουν τα 600 σημεία HORECA, αλλά και η τοποθέτηση προϊόντων σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ και σε επιλεγμένα, μικρότερα, καταστήματα τροφίμων».

Εξαγωγές... premium
Η «Δωδώνη» σήμερα διατηρεί καταστήματα σε Βουλγαρία και Κύπρο. Παράλληλα, εξάγει παγωτό στη Μεγάλη Βρετανία και στη Γερμανία. Η επιτυχής δραστηριοποίηση στις δύο αυτές χώρες αποτελεί ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο, καθώς πρόκειται για αγορές με έντονο ανταγωνισμό και καλή γνώση του αντικειμένου. Στις αγορές αυτές η «Δωδώνη» ξεχωρίζει στον κλάδο του premium, αληθινού, παγωτού, έχοντας ως συγκριτικό πλεονέκτημα την εξειδίκευση στο αντικείμενο και την χρήση απολύτως αγνών υλικών, καθώς χρησιμοποιείται αποκλειστικά 100% φρέσκο ελληνικό γάλα και φυσικές πρώτες ύλες από έλληνες παραγωγούς.

«Η εξαγωγική δραστηριότητα έχει για εμάς ιδιαίτερη σημασία, αποτελώντας τομέα στον οποίο ήδη έχουμε ξεκινήσει να σημειώνουμε βήματα προόδου. Καταρχήν, οι σχετικές πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα επικεντρώνουν σε αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, διαβλέποντας εκεί μεγαλύτερα περιθώρια ταχείας ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις με επιχειρηματίες από την Ρωσία και Ουκρανία για να αναλάβουν το master franchise», όπως εξηγεί ο κ. Σαββίνος,

2 εκατ. για τα «καμένα»
Η πυρκαγιά του 2012 κατέστρεψε τη μονάδα στην Παλλήνη, αναγκάζοντας την μεταφορά της παραγωγής σε άλλες εγκαταστάσεις. «Μόνο τα έξοδα ανακαίνισης του εργοστασίου μας, προκειμένου να μπορέσει αυτό να επαναλειτουργήσει, ήταν ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Ήταν μια δύσκολη στιγμή στην πορεία της εταιρείας, που ευτυχώς γρήγορα ξεπεράσαμε, πετυχαίνοντας να διατηρήσουμε αλώβητη την παραγωγή και παρουσία μας στην αγορά, αλλά και να διαφυλάξουμε τόσο τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις μας, όσο και τα άτομα που απασχολούνται στο δίκτυό μας, αριθμός που στο σύνολό του ξεπερνά τα 350 άτομα».

Συνεργασίες
Πέραν της ανάπτυξης στις διεθνείς αγορές η διοίκηση παραμένει προσηλωμένη και στην περαιτέρω διείσδυση της εσωτερικής αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η σύναψη συνεργασίας με την Mondelez (πρώτη Kraft Foods) και την Φαρμασερβ - Lilly, που παράγει το γλυκαντικό στέβια Sweet, το οποίο ενέταξε στην γκάμα των προϊόντων της, ενώ μείωσε την τιμή της μπάλας παγωτού σε τέσσερις γεύσεις στο 1 ευρώ (από 1,60 ευρώ), ενώ κάθε Δευτέρα και Τετάρτη προσφέρει μέσω του προγράμματος Cosmote deals for you 2 παγωτά στην τιμή του ενός. Ταυτόχρονα, προσβλέποντας σε ανάπτυξη εν μέσω της κρίσης, η «Δωδώνη» φέτος επενδύει και στην καινοτομία.

Δημιουργεί επιλογές για ειδικές ομάδες καταναλωτών, όπως το γλυκαντικό από το φυτό στέβια, μεταμορφώνει σε παγωτό αγαπημένα brands, όπως η Lacta, η Merenda και η Υγείας Παυλίδη, δίνει την ευκαιρία σε νέους ζαχαροπλάστες να δημιουργήσουν καινούργιες γεύσεις και να γεφυρώσουν την παράδοση με την σύγχρονη ζαχαροπλαστική, όπως το Παστέλι και το Παρφέ - Φιστίκι του Γιάννη Αποστολάκη.

Όσον αφορά στην πορεία των οικονομικών της μεγεθών σύμφωνα με τον ενοποιημένο ισολογισμό της οι πωλήσεις πέρυσι ανήλθαν στα 11,77 εκατ. ευρώ από 13,47 εκατ. ευρώ το 2011. Οι πωλήσεις της αλυσίδας «Παγωτά Δωδώνη» ανήλθαν στα 10,2 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 1,75 εκατ. ευρώ ενώ για το 2013, προβλέπεται να φθάσουν τα 12 εκατ. ευρώ και 1,8 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

  • Η πορεία της «Δωδώνη» είναι ταυτισμένη με το υψηλής ποιότητας ελληνικό παγωτό και ξεκίνησε το 1967.
  • Σήμερα η «Δωδώνη» κατέχει την 1η θέση σε επίπεδο παραγωγής και λιανικής εμπορίας χύμα παγωτού.
  • Το προϊόν βασίζεται στην αποκλειστική χρήση 100% ελληνικού γάλακτος και πρώτων υλών από Έλληνες παραγωγούς.
  • Διατηρεί 85 καταστήματα με την επωνυμία της, καθώς και 118 μικρότερα σημεία διάθεσης των προϊόντων της.
  • Η πυρκαγιά του 2012 κατέστρεψε τη μονάδα στην Παλλήνη, αναγκάζοντας τη μεταφορά της παραγωγής σε άλλες εγκαταστάσεις.

Πηγή: imerisia.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel