Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Χάλκινο μετάλλιο για το «υγειονομικό ρομπότ» της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

banner roots

Χάλκινο μετάλλιο για το «υγειονομικό ρομπότ» της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής
16.01.2022 | 13:18

Χάλκινο μετάλλιο για το «υγειονομικό ρομπότ» της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Καλά Νέα

Ξεχώρισε μεταξύ των συμμετοχών ως ένας ολοκληρωμένος πάροχος υγείας - Θερμομετρά, παίρνει πίεση, μετράει τα επίπεδα οξυγόνου, απολυμαίνει χώρους και επικοινωνεί με τον θεράποντα γιατρό

Τα παιδιά που έφεραν το χάλκινο μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής μαζί με τον προπονητή τους, η Εμμανουέλα Σταμέλου φοιτήτρια μηχανολόγος – μηχανικός ΕΜΠ, ο Γιώργος Κοιλιαράκης, μαθητής λυκείου και μέλος της εθνικής ομάδας ρομποτικής και ο προπονητής τους Τ. Κόλλιας μίλησαν στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο».

Πάνω από 180 χώρες συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα και η ελληνική ομάδα πήρε μετάλλια σε διάφορες κατηγορίες, συγκεκριμένα τρία, ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο.

Το ρομπότ που κατασκεύασαν είναι ένας ολοκληρωμένος πάροχος υγείας και δικαίως ξεχώρισε μεταξύ των συμμετοχών στην Ολυμπιάδα.

Συγκεκριμένα η ελληνική ομάδα έφτιαξε ένα ρομπότ που λειτουργεί στον υγειονομικό τομέα και μεταξύ άλλων θερμομετρά, παίρνει πίεση, μετράει τα επίπεδα οξυγόνου, απολυμαίνει χώρους, επικοινωνεί με τον θεράποντα ιατρό αν διαπιστωθεί ότι ο ασθενής έχει επιδείνωση στους δείκτες του.

Η πανδημία έπαιξε το ρόλο της ώστε να υπάρξει αυτός ο σχεδιασμός για το «υγειονομικό ρομπότ».

«Το ρομπότ θα το δείτε πολύ σύντομα τον Φεβρουάριο που θα γίνει και η βράβευση» προανείγγειλλε ο προπονητής τους.

 

 
 
 
 


Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel