Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Οικολογικό, ενεργειακό και βιοκλιματικό το νέο Γυμνάσιο Καρέα
Οικολογικό, ενεργειακό και βιοκλιματικό το νέο Γυμνάσιο Καρέα
07.10.2012 | 08:46

Οικολογικό, ενεργειακό και βιοκλιματικό το νέο Γυμνάσιο Καρέα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Καλά Νέα

Ένα σχολείο χάρμα οφθαλμών, που πολύ θα θέλαμε να αποτελεί και δική μας πραγματικότητα ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους κατοίκους του Καρέα.

Χρησιμοποιεί το βρόχινο νερό, διαθέτει φωτοβολταϊκά συστήματα για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού του, δεν χρειάζεται πετρέλαιο για θέρμανση, καθώς χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια, έχει ενεργειακά τζάμια και ψυχρά χρώματα για την καλύτερη μόνωση του κτηρίου και σύστημα εξαερισμού με αισθητήρα για την αυτόματη ανανέωση του αέρα όταν είναι απαραίτητο.

Ένα σχολείο με ταυτότητα απόλυτα οικολογική.  Ο λόγος για το νέο βιοκλιματικό Γυμνάσιο του Καρέα που εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε σήμερα προς χρήση στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Το νέο πρότυπο σχολείο του Καρέα πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου σχολείου και ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της εκπαίδευσης και των μαθητών, καθώς αποτελείται από 15 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες τεχνολογίας, φυσικοχημείας και πληροφορικής, βιβλιοθήκη και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για την πραγματοποίηση διαλέξεων, προβολών και εορταστικών εκδηλώσεων.  

Το έργο είναι βιοκλιματικού σχεδιασμού, είναι δηλαδή φιλικό προς το περιβάλλον και έχει χαμηλότερες ενεργειακές ανάγκες σε σχέση με ένα συμβατικό κτήριο.

Το σχολείο εγκαινίασε και παρέδωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικά «πράσινα» έργα που έχει δρομολογήσει η Δημοτική Αρχή, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Όπως επισήμανε, το Γυμνάσιο Καρέα είναι μόνο η αρχή, καθώς «συνεχίζουμε το επόμενο τρίμηνο με την παράδοση του Βιοκλιματικού Γυμναστηρίου Καρέα, σε δύο μήνες δημοπρατείται ένας βιοκλιματικού σχεδιασμού Παιδικός Σταθμός, ενώ σε 20 μήνες παραδίδεται το Βιοκλιματικό Κλειστό Κολυμβητήριο της πόλης μας». 

Να σημειωθεί ότι το έργο αποπερατώθηκε με κονδύλια που εξασφάλισε ο Δήμος από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική του ΕΣΠΑ.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018