Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρωταθλητής Ευρώπης για έκτη φορά στους κρίκους

banner roots

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρωταθλητής Ευρώπης για έκτη φορά στους κρίκους
21.08.2022 | 17:39

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρωταθλητής Ευρώπης για έκτη φορά στους κρίκους

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Καλά Νέα

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία. Ο θρυλικός Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε και πάλι την κορυφή της Ευρώπης στους κρίκους, κάνοντας επίδειξη δύναμης και στον τελικό του αγωνίσματος.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το έκτο ευρωπαϊκό τίτλο του στο ίδιο όργανο, επίτευγμα ιστορικό, μιας και έχει γίνει ακόμα μία φορά στην 67χρονη ιστορία του θεσμού.

Με ένα υπέροχο και συνάμα δύσκολο πρόγραμμα και με βαθμολογία 15.133, ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε άνετα το χρυσό μετάλλιο και αναδείχθηκε και πάλι πρωταθλητής Ευρώπης. Ασημένιος ήταν ο Τούρκος Ασίλ, ο οποίος απείλησε τον Πετρούνια, κάνοντας 15.033

Εδώ και επτά χρόνια, από τον Απρίλιο του 2015, ο «άρχοντας των κρίκων» παραμένει αήττητος σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μετρώντας μόνο πρωτιές τόσο σε προκριματικούς όσο και σε τελικούς. Το σερί του θα ήταν πιθανότατα ακόμα μεγαλύτερο αν δεν υπήρχε η παρένθεση της διετίας 2019-2020, όταν και απουσίασε, την πρώτη φορά λόγω της σοβαρής χειρουργικής επέμβασης στον αριστερό ώμο και τη δεύτερη εξαιτίας της πανδημίας.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγινε ο κορυφαίος σπεσιαλίστας στην ιστορία της ευρωπαϊκής ενόργανης γυμναστικής, ισοφαρίζοντας τον Ούγγρο εξπέρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατέχει μόνος του το απόλυτο ρεκόρ με έξι τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012).

Αυτός ήταν ο δέκατος τελικός του Λευτέρη Πετρούνια σε ισάριθμες συμμετοχές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών, έχοντας να επιδείξει σε αυτή την πορεία -εκτός από τα έξι χρυσά- και ένα χάλκινο μετάλλιο, το οποίο είχε κερδίσει στο ντεμπούτο του, το 2011 στο Βερολίνο

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel