Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Τεντόγλου: Το «χρυσό παιδί» του ελληνικού στίβου έγινε... διαμαντένιο | Πρωτιά στο Diamond League της Ζυρίχης

banner roots

Τεντόγλου: Το «χρυσό παιδί» του ελληνικού στίβου έγινε... διαμαντένιο | Πρωτιά στο Diamond League της Ζυρίχης
09.09.2022 | 08:44

Τεντόγλου: Το «χρυσό παιδί» του ελληνικού στίβου έγινε... διαμαντένιο | Πρωτιά στο Diamond League της Ζυρίχης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Καλά Νέα

To πρώτο διαμάντι της καριέρας του παρέλαβε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά τον θρίαμβο του στον τελικό του μήκους στο Diamond League της Ζυρίχης.

Με άλμα στα 8,42 μέτρα στην έκτη του προσπάθεια, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε νικητής της σειράς για το 2022 και έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής στίβου (στους άνδρες) που κατακτά το πολυπόθητο διαμάντι.
 
Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είχε άκυρη την πρώτη προσπάθεια του, ενώ στη δεύτερη προσγειώθηκε στα 8,14 μ. και αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση. Στην τρίτη προσπάθεια το άλμα του ήταν στα 7,96 μ. και στην τέταρτη στα 8,03 μ., χάνοντας όμως προσωρινά την κορυφή, καθώς ο Αμερικανός Μαρκίς Ντέντι έφθασε τα 8,16 μ.
 
Ωστόσο, η απάντηση του Έλληνα πρωταθλητή ήταν άμεση, σημειώνοντας 8,33 μ. στην πέμπτη προσπάθεια και 8,42 μέτρα στο έκτο και τελευταίο άλμα του.
 
Στη δεύτερη θέση με καλύτερο άλμα στα 8,18 μ. βρέθηκε ο Μαρκίς Ντέντι και στην τρίτη ο Κουβανέζος Μαϊκέλ Μασό με 8,05 μ.
 
Πλέον ο Τεντόγλου στοχεύει στην κατάκτηση της κορυφής και σε Παγκόσμιο Ανοιχτού Στίβου, που είναι και ο μοναδικός τίτλος που λείπει από την πλούσια συλλογή του. Ωστόσο, με τις εμφανίσεις του, ο Έλληνας αθλητής δείχνει ότι δύσκολα θα του ξεφύγει και αυτή η διάκριση.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel