Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Τίτλοι τέλους για τις χρεώσεις περιαγωγής στην κινητή τηλεφωνία

banner roots

Τίτλοι τέλους για τις χρεώσεις περιαγωγής στην κινητή τηλεφωνία
20.03.2014 | 08:38

Τίτλοι τέλους για τις χρεώσεις περιαγωγής στην κινητή τηλεφωνία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Καλά Νέα

Το τέλος της περιαγωγής στην κινητή τηλεφωνία στις χώρες-μέλη της ΕΕ σηματοδοτεί η νομοθεσία που εγκρίθηκε από την Ευρωβουλή και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το Δεκέμβριο του 2015.

Τη σχετική νομοθεσία ενέκρινε η αρμόδια Επιτροπή Βιομηχανίας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου την Τρίτη. Σύμφωνα με αυτήν, οι κλήσεις, τα μηνύματα κειμένου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το εξωτερικό δεν θα κοστίζουν περισσότερο από μία κλήση ή ένα μήνυμα στην ίδια χώρα.

Οι νέοι κανόνες θα ισχύσουν από τον Δεκέμβριο του 2015, ενώ πρέπει πρώτα να εγκριθούν και από το ευρωκοινοβούλιο, αλλά και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν τεθούν σε εφαρμογή. Η ΕΕ έχει περιορίσει σταδιακά τα τέλη περιαγωγής από το 2007.

Από το 2007, η νομοθεσία της ΕΕ έχει βοηθήσει ώστε να μειωθεί το κόστος των κλήσεων και των μηνυμάτων κατά 80% ενώ η περιαγωγή δεδομένων είναι έως και 91% φθηνότερη.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 28% των ανθρώπων που ταξιδεύουν στην ΕΕ, κλείνουν τα κινητά τους τηλέφωνα για να αποφύγουν τις χρεώσεις περιαγωγής, όταν επισκέπτονται μία ξένη χώρα.

Το διάγραμμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, δείχνει πώς διαμορφώθηκαν οι ανώτατες τιμές περιαγωγής από την πρώτη νομοθεσία της ΕΕ, το 2007 μέχρι σήμερα.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το