Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Βραβείο καινοτομίας σε μαθητές για το «e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ»
afoi poriazi
Βραβείο καινοτομίας σε μαθητές για το «e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ»
14.05.2014 | 19:50

Βραβείο καινοτομίας σε μαθητές για το «e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ»

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Καλά Νέα
Μια εφαρμογή τήρησης ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου πολίτη ανέπτυξαν οι μαθητές του Λυκείου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος - Pierce. To προϊόν που αναπτύχθηκε ονομάστηκε «e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ» και απέσπασε φέτος το πρώτο βραβείο καινοτομίας μεταξύ όλων των μαθητικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ - Junior Achievement Greece). Το πρόγραμμα μάλιστα πρόκειται να παρουσιαστεί και στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του προγράμματος, ο «e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ» είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να σώσει ζωές, αλλάζοντας τον τρόπο αντιμετώπισης του ατομικού και οικογενειακού ιατρικού φακέλου στην καθημερινότητά μας.

Επίσης μπορεί να συμβάλει στην πληροφόρηση και την εκπαίδευση του πληθυσμού πάνω σε θέματα προληπτικής ιατρικής και αγωγής υγείας. Απαρτίζεται δε από δύο συμπληρωματικά δομικά στοιχεία, εκ των οποίων το πρώτο από αυτά συνιστά μία εφαρμογή για την τήρηση Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου αποθηκευμένη σε μνήμη USB, που χωράει στο πορτοφόλι, χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο Διαδίκτυο για την εγκατάσταση ή τη λειτουργία της. Στην εφαρμογή ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να καταχωρίζει όλες τις ιατρικές του εξετάσεις και, σε συνεργασία με τους γιατρούς του, να τηρεί το ιατρικό του ιστορικό. Το δεύτερο δομικό στοιχείο της εφαρμογής είναι ο ιστότοπος (www.e-geiokratis.gr), με πληροφοριακό υλικό, που υποστηρίζει την εφαρμογή, ενώ παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν πάνω σε καίρια θέματα υγείας, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας πρόληψης και στη βελτίωση της γενικότερης κατάστασης της υγείας του πληθυσμού.
 
Ο όμιλος επιχειρηματικότητας Junior Achievement λειτουργεί για τρίτο συνεχόμενο χρόνο στο Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος - Pierce, με κύριο σκοπό την εκπαίδευση των μαθητών στις σύγχρονες έννοιες του Management και της Επιχειρηματικότητας από ακαδημαϊκούς και επιχειρηματικά στελέχη.
 
Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018