Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Γέμισε κρουαζιερόπλοια το λιμάνι του Πειραιά - Μόνο εχθές έφτασαν 7 πλωτά παλάτια

afoi poriazi

charitakis banner new

Γέμισε κρουαζιερόπλοια το λιμάνι του Πειραιά - Μόνο εχθές έφτασαν 7 πλωτά παλάτια
28.05.2014 | 21:41

Γέμισε κρουαζιερόπλοια το λιμάνι του Πειραιά - Μόνο εχθές έφτασαν 7 πλωτά παλάτια

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Καλά Νέα

Μια εξαιρετική χρονιά για την κρουαζιέρα προβλέπεται να είναι η φετινή από όλους τους παράγοντες του τουρισμού. 

Μόνο εχθές έδεσαν κάβους στο λιμάνι του Πειραιά 7 κρουαζιερόπλοια τα οποία μεταφέρουν χιλιάδες τουρίστες, ανάμεσά τους και το νεότευκτο Regal Princess που έκλεψε τις εντυπώσεις.

Ο κλάδος της κρουαζιέρας μπορεί και πρέπει να γίνει ακόμη πιο δυνατό χαρτί για τον ελληνικο τουρισμό. Ηδη η χώρα μας έχει διανύσει μια εντυπωσιακή πορεία την τελευταία πενταετία. Σε αυτό συνετέλεσε και η άρση του καμποτάζ αλλά και η αναβάθμιση του προβλήτα του ΟΛΠ για την υποδοχή των γιγαντιαίων πλοίων. 

7 κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά σε μια μέρα

Δεν είναι τυχαίο πως μόνο εχθές στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας υποδέχτηκε 7 κρουαζιερόπλοια. 

Το Athena ήταν το πρώτο που έδεσε κάβους στις 12.30 εχθές τα ξημερώματα. Στις 8.00 το πρωί έφτασαν σχεδόν ταυτόχρονα τα κρουαζιερόπλοια Nieuw Amsterdam, Norwegian Spirit και Thomson Majesty. Μία ώρα αργότερα, στις 9.00 το πρωί κατέπλευσε το εντυπωσιακό Regal Princess. Αμέσως μετά, στις 10.00 το πρωί έφτασε το Golden Iris ενώ στις 4.00 το μεσημέρι αναμένεται το κρουαζιερόπλοιο Belem. 

Στόχος να γίνει ο Πειραιάς home port

Bέβαια είναι πολλά ακόμα αυτά που πρέπει να γίνουν . Είναι ενδεικτικό πως από το τζίρο που πραγματοποιεί η κρουαζιέρα στη Μεσόγειο η χώρα μας δυστυχώς παίρνει μόνο ένα μικρό μερίδιο και ένας από τους λόγους είναι ότι δεν είμαστε home port. 

Δεν ξεκινούν δηλαδή από εδώ το ταξίδι τους οι τουρίστες, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν τροφοδοτούν τα πλοία και δεν παρέχουν άλλες υπηρεσίες που χρειάζεται η κρουαζιέρα και μπορούμε να προμηθεύσουμε. 

Το στοίχημα λοιπόν είναι να μετατραπεί ο Πειραιάς τουλάχιστον σε home port για τις εταιρείες κρουαζιέρας και να μην αποτελεί μόνο ενδιάμεσο προορισμό. 

 

Πηγή: Νewsit.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018