Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Ισπανοί μαθητές μαθαίνουν συρτάκι από έναν… Θεσσαλονικιό

banner roots

Ισπανοί μαθητές μαθαίνουν συρτάκι από έναν… Θεσσαλονικιό
22.06.2014 | 09:45

Ισπανοί μαθητές μαθαίνουν συρτάκι από έναν… Θεσσαλονικιό

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Καλά Νέα

Ένας Έλληνας καθηγητής Φυσικής Αγωγής, μαθαίνει στους Ισπανούς μαθητές του… συρτάκι. Ο λόγος για τον κ. Αβραάμ Ταγταλίδη, από την Θεσσαλονίκη, που τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο Γυμνάσιο-Λύκειο «Λος Θέρος» στην Ούμπεδα Ανδαλουσίας.

Πρόκειται για ένα σχολείο 1.000 περίπου μαθητών, όπου η Ελλάδα είναι σημείο αναφοράς, ειδικά στις Β» και Γ» Λυκείου που τα Αρχαία Ελληνικά είναι μάθημα επιλογής.

Καθοριστικό ρόλο παίζει για αυτό, ο καθηγητής Λατινικών και Αρχαίων Ελληνικών του «Λος Θέρος» κ. Φρανθίσκο Πάκο, ο οποίος έχει την Ελλάδα, κυριολεκτικά, στην καρδιά του, διδάσκοντας την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας. Ακόμη και την ώρα της εξέτασης στα Αρχαία Ελληνικά, ο φιλέλληνας καθηγητής, βάζει στο CD να ακούγονται ελληνικά τραγούδια γνωστών ερμηνευτών (Αρβανιτάκη, Αλεξίου κλπ), με αποτέλεσμα να προκαλεί ενθουσιασμό στους μαθητές του και επιπλέον ενδιαφέρον για τα αρχαία ελληνικά.

Πρόσφατα οι μαθητές των δύο τάξεων του Λυκείου του «Λος Θέρος» επισκέφτηκαν τον πολιτιστικό χώρο «ΙΤΑΛΙΚΑ» στη Σεβίλλη, όπου παρακολούθησαν την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στα Ισπανικά.

Με το διορισμό του Έλληνα καθηγητή Φυσικής Αγωγής στην Ούμπεδα, γρήγορα οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου ζήτησαν να τους μάθει ελληνικούς χορούς, ξεκινώντας από το ξακουστό… συρτάκι.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, οι μαθητές και οι μαθήτριες ετοίμασαν ένα μικρό βίντεο με τις δραστηριότητές τους, που όπως φαίνεται θα έχουν και συνέχεια.


 

Το site του σχολείου: www.loscerros.org/  
Το blog με φωτογραφίες και δραστηριότητες των τμημάτων του καθηγητή Πάσκο:
agoracerros.blogspot.com.es/    

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το