Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου και Σάμου κατά της πώλησης των περιφερειακών αεροδρομίων

banner roots

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου και Σάμου κατά της πώλησης των περιφερειακών αεροδρομίων
12.10.2014 | 18:32

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου και Σάμου κατά της πώλησης των περιφερειακών αεροδρομίων

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Οι Νομαρχιακές Επιτροπές Λέσβου και Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία δηλώνουν την ρητή και κατηγορηματική διαφωνία τους με την πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει περιφερειακά και νησιωτικά αεροδρόμια.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, επαναλαμβάνουν τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, πως όταν το κόμμα αναλάβει τα ηνία της χώρας, δεν θα αναγνωρίσει καμία από τις πράξεις της σημερινής κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Την Παρασκευή 10-10-2014 αναμένονταν το ΤΑΙΠΕΔ να ανοίξει τις δεσμευτικές προσφορές για τα Περιφερειακά Αεροδρόμια.

Τα σχήματα που θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές είναι:Vinci-Ελλάκτωρ, J&P Άβαξ-Zurich Airport, Fraport - Copelouzos, ΜΕΤΚΑ- Corporacion America, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Aeroports De La Cote d' Azur και η Advent International. Παραχωρούνται δύο ομάδες, από 7+4 αεροδρόμια η καθεμία, με το διαγωνισμό να προβλέπει τη δημιουργία συμβάσεων παραχώρησης για 30 συν 10 έτη.

Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμιαΡόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου και προαιρετικά μέχρι 3 από τα αεροδρόμια τωνΛήμνου, Χίου, Καρπάθου και Νέας Αγχιάλου.

Όπως έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν θα το αναγνωρίσουμε ως αυριανή κυβέρνηση. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ Σάμου και Λέσβου θα αντισταθούμε σε αυτή τη διαδικασία καλώντας όλους τους νησιώτες σε κινητοποιήσεις.

Ο λαός των νησιών μας έχει βιώσει στο πετσί του τι σημαίνει απελευθέρωση και αποκρατικοποίηση μετά την πώληση της Ολυμπιακής και τη δήθεν απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που έχει εκτινάξει στα ύψη τις τιμές των εισιτηρίων και έχει κάνει την επαφή μας με τον «έξω κόσμο» πραγματική περιπέτεια.

Όπως έχει αποδείξει η ιστορία των αποκρατικοποιήσεων σε διεθνές επίπεδο, ως πολίτες μόνο ωφελημένοι δεν θα βγούμε. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αυξηθεί το κόστος χρήσης των αεροδρομίων οδηγώντας σε μεγάλες αυξήσεις και στα εισιτήρια αλλά και στις άλλες υπηρεσίες. Το έχουμε δει αυτό ήδη με όλα τα «αυτοχρηματοδοτούμενα έργα», όπως για παράδειγμα με τα διόδια στις εθνικές οδούς. Οι ιδιώτες για να επενδύσουν θέλουν να έχουν σημαντική κερδοφορία από τα αεροδρόμια της Σάμου και της Μυτιλήνης, ώστε «να αποσβέσουν» την επένδυση και να έχουν έπειτα «ελκυστικά» κέρδη, που δεν θα τα έχουν αλλού. Ποιος θα το πληρώσει αυτό; Φυσικά ο υπερφορολογημένος και οικονομικά εξαθλιωμένος λαός, τον οποίο προσπαθούν να τον παραπλανήσουν ότι με την πώληση της δημόσιας περιουσίας θα μειωθεί το βασανιστήριο που υφίσταται, ενώ στην πραγματικότητα και αυτό το σκέλος των μνημονίων του φορτώνει βάρη εις το διηνεκές.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την παράδοση του δημόσιου πλούτου στα χέρια μιας ολιγαρχίας, που ειδικά για εμάς τους νησιώτες μεταφράζεται σε πλήρη εξάρτηση όσον αφορά το θεμελιώδες δικαίωμά μας να μετακινούμαστε ελεύθερα. Ο κοινωνικός αποκλεισμός και ο περεταίρω οικονομικός μαρασμός που προδιαγεγραμμένα μας επιφυλάσσουν πρέπει να απαντηθεί μαζικά και συλλογικά από τους ίδιους του πολίτες".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel