Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της ΝΕΛ προς την Πειραιώς

the roots web banners 06

Αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της ΝΕΛ προς την Πειραιώς
18.10.2014 | 11:35

Αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της ΝΕΛ προς την Πειραιώς

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Εχθές Παρασκευή ήταν προγραμματισμένο να εξεταστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου στο Πρωτοδικείο Μυτιλήνης κατά της Τράπεζας.

Η υπόθεση όμως πήρε νέα αναβολή, την τρίτη κατά σειρά.

Υπενθυμίζουμε πως η διοίκηση της ΝΕΛ υποστηρίζει πως η Τράπεζα Πειραιώς δεν εφαρμόζει τη συμφωνία εξυγίανσης που επικυρώθηκε από το Εφετείο Βορείου Αιγαίου τον περασμένο Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα η ΝΕΛ να οδηγείται σε οικονομικό στραγγαλισμό καθώς δε διαθέτει κεφάλαια κίνησης.

Η εξέταση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων τής ΝΕΛ επρόκειτο να συζητηθεί αρχικά στις 4 Ιουλίου, ωστόσο αναβλήθηκε δύο φορές.

Παράλληλα όμως το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης είχε εκδώσει προσωρινές διαταγές που υποχρέωναν την Τράπεζα να ανανεώσει τις εγγυητικές επιστολές που είχε χορηγήσει στη ΝΕΛ και να της παράσχει πίστωση 1.000.000 ευρώ χωρίς να λάβει διασφαλίσεις.

Επίσης η ΝΕΛ κατηγορεί την Τράπεζα πως παρεμποδίζει την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου που έχει αποφασιστεί από τη γενική συνέλευση της εταιρείας, επειδή δεν προχωρά σε μεταβίβαση των μετοχών τής ΝΕΛ που ανήκουν στις off-shore εταιρείες Ercolana Holdings Ltd και ISFI Square Fund Ltd. Η αύξηση κεφαλαίου τής ΝΕΛ, όπως έχει ανακοινωθεί, θα ανέλθει στα 19,16 εκατ. ευρώ.

Έως σήμερα, μόνο η Altana Navigation Limited έχει δηλώσει ότι θα διατηρήσει το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΛ. Πρόκειται για την εταιρεία που έχει ορίσει ως διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΛ τον κ. Αβραντίνη.

Η ΝΕΛ διεκδικεί 300 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση από την Τράπεζα για τη θετική και αποθετική ζημία που υφίσταται.

Η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για τα όσα τής καταλογίζει η ΝΕΛ, ωστόσο στον οικονομικό Τύπο υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως στην Τράπεζα Πειραιώς μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο από τη διοίκηση της ΝΕΛ, με αποτέλεσμα η διοίκηση της Τράπεζας να θεωρεί πως η Ναυτιλιακή δε θα είναι βιώσιμη ακόμη κι αν εφαρμοστεί η συμφωνία εξυγίανσης.

Η αναβολή πάρθηκε μετά από αίτημα και των δύο πλευρών με την εκδίκαση να μεταφέρεται για τις 28 Νοεμβρίου.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, αρχικά επρόκειτο να εκδικαστεί στις 4 Ιουλίου, στην συνέχεια είχε προσδιοριστεί για τις 31 Ιουλίου με πιο πρόσφατη ημερομηνία τη χθεσινή. 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το