Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Διευκρινήσεις για τη λεϊσμανία στα κουνέλια της Λήμνου από τον Κυνηγετικό Σύλλογο του νησιού

the roots web banners 06

Διευκρινήσεις για τη λεϊσμανία στα κουνέλια της Λήμνου από τον Κυνηγετικό Σύλλογο του νησιού
21.10.2014 | 14:12

Διευκρινήσεις για τη λεϊσμανία στα κουνέλια της Λήμνου από τον Κυνηγετικό Σύλλογο του νησιού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Διευκρινήσεις ζήτησε και είχε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λήμνου, από την ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σχετικά με το θέμα της εξέτασης του παρασίτου της λεϊσμανίασης σε κουνέλια της Λήμνου.

Η νεότερη ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

«Σε συνεχεία του προηγούμενου έγγραφου με αριθμό πρωτοκόλλου 112 ζητηθήκαν επιπλέον διευκρινήσεις από την ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σχετικά με το θέμα της εξέτασης του παράσιτου της λεϊσμανίασης.

Κατόπιν τούτου σας κοινοποιούμε την απάντηση του κυρίου Ιωάννη Τσακμακίδη DVM, MSc, Υπ. Διδάκτορας Εργ. Παρασιτολογίας και Παρασιτικ. Νοσημάτων Κτηνιατρικής ΑΠΘ .

Αγαπητοί φίλοι,

Σε συνέχεια της προηγούμενης επικοινωνίας μας με τον κυνηγετικό σύλλογο Λήμνου (τηλεφωνικά και μέσω e-mail) με την οποία ζήτησα τη βοήθεια των μελών του για την προμήθεια δειγμάτων από αγριοκούνελα, θα ήθελα να σας διευκρινίσω προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης, ότι η μελέτη μας γίνεται με σκοπό να διερευνήσουμε αν και κατά πόσο το παράσιτο Leishmania infantum μπορεί να βρεθεί σε άλλα ζώα εκτός από το σκύλο, στην Ελλάδα.

Εκτός των αγριοκούνελων, στη μελέτη μας περιλαμβάνουμε και άλλα ήδη ζώων. Είναι γνωστό ότι τα ζώα αυτά δεν νοσούν από το παράσιτο (γιʼαυτό άλλωστε και η λεϊσμανίωση δεν περιλαμβάνεται στα γνωστά νοσήματα αυτών των ζώων).

Επιπλέον , σας ενημερώνουμε ότι μέχρι στιγμής βρισκόμαστε στη φάση της περισυλλογής των δειγμάτων και δεν έχουμε προχωρήσει στην εξέτασή τους.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα για άλλη μία φορά να σας ευχαριστήσω θερμά για τη γρήγορη ανταπόκρισή σας και προσδοκώ στη βοήθειά σας, η οποία μας είναι πολύτιμη!

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνισησεων

Τσακμακίδης Γιάννης, DVM, MSc, Υπ. Διδάκτορας Εργ. Παρασιτολογίας και Παρασιτικ. Νοσημάτων Κτηνιατρικής ΑΠΘ

Θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι ο Κ.Σ. Λήμνου προέβει στην ανακοίνωση με αριθμό πρωτοκόλλου 112 με σκοπό να βοηθήσει στη συλλογή δειγμάτων αγριοκούνελου για την έρευνα του πανεπιστημίου».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel