Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δράσεις στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας (photos)
achilladelis
Δράσεις στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας (photos)
24.10.2014 | 19:59

Δράσεις στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας (photos)

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, που έχει οριστεί η 24η Οκτωβρίου, η αναγκαιότητα της σωστής διατροφής και άσκησης επανέρχεται στο προσκήνιο.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κάλεσε τα σχολεία όλης της χώρας να πραγματοποιήσουν ενημερωτικές εκδηλώσεις, που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Σχολείο».
 
Να σημειωθεί ότι η παχυσαρκία έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως ως μία από τις πιο επικίνδυνες και σοβαρές ασθένειες του 21ου αιώνα, η οποία έχει αποκτήσει διαστάσεις επιδημίας, με σημαντικές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία των πασχόντων. Επιπλέον, ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι τα ελληνόπουλα χαρακτηρίζονται από τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη.
 
Έτσι λοιπόν, αναλογιζόμενοι την σημασία της πρόληψης στην προάσπιση της υγείας των παιδιών, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας παρουσίασε μια σειρά από δράσεις σχετικές με το θέμα αυτό.
 
Στόχος των δράσεων αυτών ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ισορροπημένης διατροφής και άσκησης για την βέλτιστη σωματική και γνωσιακή τους ανάπτυξη.
 
 
P1010024
 
P1010031
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018