Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σ. Μάντζαρης: «Στόχος μας η ανάπτυξη του τουρισμού στη Λήμνο»

banner roots

Σ. Μάντζαρης: «Στόχος μας η ανάπτυξη του τουρισμού στη Λήμνο»
20.12.2014 | 14:58

Σ. Μάντζαρης: «Στόχος μας η ανάπτυξη του τουρισμού στη Λήμνο»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης, Στέλιος Μάντζαρης, εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου με τα αποτελέσματα της Συνέλευσης.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

Η  Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου ακολουθώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες που το καταστατικό μας ορίζει , πραγματοποίησε στις 17-12-2014 την τακτική Γενική Συνέλευση της, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή . Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτή την Γ.Σ., μας δίνουν το κουράγιο και τη σταθερή πεποίθηση ότι οι αγώνες που γίνονται από το Συμβούλιο μας, είναι προς το σωστό δρόμο, και παρ όλες τις πάρα πολύ δύσκολες συγκυρίες, οικονομικές και πολιτικές της εποχής μας, ανανέωσε τη δυναμική που τον τελευταίο χρόνο έχει αναπτυχθεί.  
 
Όλη η διαδικασία, έδειξε την από κοινού συσπείρωση των μελών μας για μεγαλύτερη προσπάθεια  επιτυχίας  στον  επαγγελματικό μας τομέα, που όλοι ξέρουμε πόσο σοβαρός είναι και για την χώρα μας, Μεγαλύτερη  ανάπτυξη ,- μέσα στις δυσκολίες-  μπορεί να θεωρηθεί ότι ήταν το μήνυμα που δόθηκε . Αποφασίσαμε ομόφωνα, να δυναμώσουμε περισσότερο την Ένωση μας , και με την αναθεώρηση του Καταστατικού μας και την προσαρμογή του στις νέες εποχές, να προχωρήσουμε στη δημιουργία μεγαλύτερου  σχήματος ( τουριστικού Επιμελητηρίου), πρωτοπόροι για τον Ελληνικό χώρο.
 
Βασική απόφαση της ΓΣ. ήταν να εντάξουμε και να συμπορευτούμε και με τους πράκτορες που εργάζονται μαζί με εμάς στο νησί μας, τουριστικούς και ναυτιλιακούς, καθώς και με μια σειρά ακόμη συναφών επαγγελμάτων του Τουρισμού ( ιδιοκτήτες camping πχ). Στόχος μας να δημιουργήσουμε ακόμα καλύτερες βάσεις για την ανάπτυξη του νησιού μας στον Τουρισμό και στις καινούργιες προκλήσεις που μας παρουσιάζονται. Η επιτυχία της καινούργιας εποχής που σηματοδοτείται από τις αποφάσεις μας, γρήγορα θα τεθεί σε εφαρμογή.   
 
Τέθηκαν μια σειρά από θέματα και συζητήθηκαν. Αποφασίστηκε ομόφωνα , η προσπάθεια συνεννόησης με τον Δήμο μας για να μπορέσουν να απορροφηθούν κονδύλια για δράσεις και από το Δήμο μας, στα πλαίσια της ανταπόδοσης των εισφορών και των φόρων ,που πληρώνουμε  από τις επιχειρήσεις μας υπό διάφορες μορφές ( τέλη , δημοτικά και παρεπιδημούντων κ.α.) , καθώς και η επίτευξη κατάργησης των δημοτικών τελών στα εποχικά καταλύματα, πέραν της εποχικότητας τους.   
 
Συζητήθηκε και αποφασίστηκε η πρόταση συνεργασίας και με τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων , ώστε να βρεθούν και να καταγραφούν , τα καταλύματα που εκτελούν τουριστικές πράξεις , χωρίς να έχουν σχετικές άδειες λειτουργίας . Χωρίς διάθεση «εκδίκησης», αλλά για να μπορέσει να ελεγχθεί η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους επισκέπτες του νησιού μας, και ταυτόχρονα η απόλυτη γνώση του συνολικού αριθμού ,(πραγματικός αριθμός) των κλινών , που υπάρχουν στο νησί μας.
 
Αποφασίστηκαν, ομόφωνα οι δράσεις για το 2015, χρονιά σταθμός για το νησί μας. Συμμετοχές και παρουσιάσεις επαγγελματικές, μαζί με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, στο Μιλάνο της Ιταλίας και στο Βερολίνο της Γερμανίας . Αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή και συμπαράσταση της Ένωσης μας , στις δράσεις που προορίζονται είτε από την Πολιτεία , είτε από ιδιωτικούς φορείς , για τους εορτασμούς μνήμης του Anzac Day αρχίζοντας από τον Απρίλιο του 2015, αλλά και για όλο το καλοκαίρι.   
 
Επίσης ορίστηκαν τα μέλη της Ένωσης μας που θα μας εκπροσωπούν στα διάφορα δημόσια όργανα ( ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική ,Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου). Σαν υπεύθυνοι και επίσημοι φορείς του τουρισμού στο νησί μας, είμαστε πάντα στα σημεία των αποφάσεων και επιδιώκουμε να συμμετέχουμε σε αυτές τις αποφάσεις , έχοντας ιδέες δημιουργικές και σύγχρονες. 
 
Προχωράμε λοιπόν, όλοι μαζί για ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, και μέσα από σοβαρές διαδικασίες, δημιουργούμε προϋποθέσεις  για ένα καλύτερο αύριο. 
 
Με τις θερμότερες ευχές όλων για  καλές και ευτυχισμένες Γιορτές, και ένα καλό , δημιουργικό και επικερδές 2015. 
 
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το