Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Την αποκατάσταση των εργαζόμενων των Συνεταιριστικών Τραπεζών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

banner roots

Την αποκατάσταση των εργαζόμενων των Συνεταιριστικών Τραπεζών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
22.12.2014 | 14:16

Την αποκατάσταση των εργαζόμενων των Συνεταιριστικών Τραπεζών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στις 18/12/14 κατατέθηκε από 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και από το Γιάννη Ζερδελή, τροπολογία με σκοπό την αποκατάσταση των εργαζόμενων των Συνεταιριστικών Τραπεζών που τελούν υπό εκκαθάριση.

Η πρωτοβουλία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε συνέχεια της αντίθεσής του στην υποβάθμιση του θεσμού των συνεταιριστικών τραπεζών και στο σχέδιο της συγκυβέρνησης για αναδιάταξη του τραπεζικού συστήματος στην κατεύθυνση δημιουργίας μιας ολιγοπωλιακής δομής 4 μεγάλων συστημικών τραπεζών. Σκοπό επίσης έχει την άρση της αδικίας και τη διασφάλιση των κάθε είδους δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων των παραπάνω τραπεζών.

Η τροπολογία αναφέρεται και στις 6 Συνεταιριστικές Τράπεζες οι οποίες τελούν υπό εκκαθάριση (Λέσβου-Λήμνου, Λαμίας, Αχαϊκή, Εύβοιας, Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου).

Σύμφωνα με την τροπολογία αποκαθίστανται όλες οι κατηγορίες εργαζομένων των τραπεζών που εισήλθαν σε καθεστώς εκκαθάρισης, τόσο οι αρχικά απολυμένοι όσο και οι εργαζόμενοι και απολυμένοι του καθεστώτος εκκαθάρισης.

Η αποκατάστασή τους γίνεται με την αυτοδίκαιη μεταφορά τους στις τράπεζες στις οποίες μεταφέρθηκε το υγιές χαρτοφυλάκιο των υπό εκκαθάριση συνεταιριστικών τραπεζών και τους αναγνωρίζεται και εφαρμόζεται το σύνολο των εργασιακών, ασφαλιστικών και λοιπών δικαιωμάτων τους.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel