Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πανελλήνιος διαγωνισμός νεανικής επιχειρηματικότητας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Πανελλήνιος διαγωνισμός νεανικής επιχειρηματικότητας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
23.12.2014 | 20:09

Πανελλήνιος διαγωνισμός νεανικής επιχειρηματικότητας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνει την Προκήρυξη του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Νεανικής Επιχειρηματικότητας AEGEAN Startups, για την ανάδειξη των καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων σε 4 θεματικές κατηγορίες που σχετίζονται με τους τομείς προτεραιότητας του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, αυτές είναι:

1. Αγροτική Ανάπτυξη-Διατροφή-Υγεία-Εκπαίδευση

2. Ναυτιλία-Εμπόριο-Μεταφορές

3. Τουρισμός-Πολιτισμός-Περιβάλλον

4. Πληροφορική-Τηλεπικοινωνίες-Διακυβέρνηση-Κοινωνία

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει ξεχωριστές κατηγορίες προς διάκριση και βράβευση για φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και νέους μέχρι 35 ετών εκτός της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Τα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια, όπως θα αναδειχθούν από τα στάδια του διαγωνισμού θα βραβευτούν, θα λάβουν δημοσιότητα και περαιτέρω υποστήριξη για την υλοποίησή τους, σε συνεργασία με υποστηρικτικές δομές εντός κι εκτός του Πανεπιστημίου.

Στόχος του διαγωνισμού είναι μέσα στο ιδιαίτερα αντίξοο περιβάλλον της συνεχιζόμενης κρίσης και έλλειψης προοπτικών για τους νέους να προωθήσει την έννοια της επιχειρηματικότητας και να εμπνεύσει τους νέους και τις νέες με ενδιαφέρον στο επιχειρείν. Ο υψηλός δείκτης ανεργίας στους νέους και στις νέες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου, ωθεί το Πανεπιστήμιο να αναζητεί νέους τρόπους επιχειρηματικότητας και καινοτομίας μέσω του Διαγωνισμού, οι οποίοι θα μπορούν να αναδείξουν και το ιδιαίτερο προφίλ του Αιγαίου.

Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και αξιόλογα στελέχη επιχειρήσεων θα μεταφέρουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους στη νέα γενιά, και λειτουργώντας ως μέντορες-σύμβουλοι, θα δώσουν πρακτικές συμβουλές στους συμμετέχοντες στο νέο τους επιχειρηματικό ξεκίνημα.

Οι προτάσεις που θα διακριθούν θα λάβουν υποστήριξη από ένα πλαίσιο υποστηρικτικών δομών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (κοιτίδες επιχειρηματικότητας) σε Λέσβο, Λήμνο, Ρόδο, Σάμο, Σύρο και Χίο.  Εξωτερικές θερμοκοιτίδες θα υποστηρίξουν τις διακριθείσες ομάδες στις ανάλογες δομές του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft Hellas. Επίσης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Twente στην Ολλανδία και με το MIT Venture Lab στις ΗΠΑ, για την πρόσκτηση επιπλέον τεχνογνωσίας στην προώθηση επιχειρηματικών ιδεών στον διεθνή χώρο.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας AEGEAN Startups πραγματοποιείται από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Περισσότερες πληροφορίες περιλαμβάνονται στο διαδικτυακό τόπο του διαγωνισμού www.aegean-startups.gr

Πηγή: lesvosreport.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018