Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αποκλειστικό: Το Νοσοκομείο της Λήμνου επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση. Εγκαταλείπονται οι σκέψεις για πλήρη συγχώνευση με το Βοστάνειο. Καταργείται και η Διοικητική διασύνδεση
ikteo limnou
Αποκλειστικό: Το Νοσοκομείο της Λήμνου επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση. Εγκαταλείπονται οι σκέψεις για πλήρη συγχώνευση με το Βοστάνειο. Καταργείται και η Διοικητική διασύνδεση
19.11.2012 | 18:10

Αποκλειστικό: Το Νοσοκομείο της Λήμνου επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση. Εγκαταλείπονται οι σκέψεις για πλήρη συγχώνευση με το Βοστάνειο. Καταργείται και η Διοικητική διασύνδεση

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Φαίνεται λοιπόν, ότι η καθολική αντίδραση της κοινωνίας, ο τρόπος με τον οποίο διεκδικήθηκε στο πολιτικό επίπεδο το ζήτημα, αλλά κυρίως ο απόλυτα δίκαιος χαρακτήρας του αιτήματος, ταρακούνησαν όσους ελαφρά τη καρδία απεργάστηκαν το προηγούμενο διάστημα και άρχισαν να εφαρμόζουν την πλήρη διοικητική αλλά και λειτουργική συνένωση των Νοσοκομείων Λέσβου και Λήμνου.

Οι πληροφορίες τις τελευταίες μέρες που έφταναν στα αυτιά μας, αφορούσαν στην αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό.
Η ενημερωτική εκπομπή του σταθμού μας "Θέμα κ Ανάθεμα", ασχολήθηκε σήμερα, σχεδόν αποκλειστικά, με το θέμα του Νοσοκομείου, σε μια προσπάθεια να αναζητήσουμε την πραγματική κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται στο νευραλγικό κομμάτι της υγείας στο τόπο μας, μακριά απο κορώνες ολοκληρωτικής καταστροφής και κατεδάφισης του νοσοκομείου Λήμνου, αλλά μακριά επίσης και από οποιαδήποτε απόπειρα εφυσηχασμού της τοπικής κοινωνίας.

Μετά το τέλος της εκπομπής μας, η οποία με τη βοήθεια της τεχνολογίας ακούγεται πέρα και έξω απο τα στενά γεωγραφικά όρια του νησιού μας, επιβεβαιώθηκε και μάλιστα απο διαφορετικές πηγές, αλλά κοντά στα κέντρα αποφάσεων, ότι το Νοσοκομείο της Λήμνου καθώς και της Ικαρίας θα επιστρέψουν στην πρότερη κατάσταση, αυτή της απόλυτα ανεξάρτητης λειτουργίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται ότι εγκαταλείπεται, ακόμα και το εφαρμοσθέν μέχρι τώρα σχέδιο της Διοικητικής συνένωσης.

Η αλήθεια είναι, ότι στην Ελλάδα της ψευτικής ευμάρειας, των περασμένων δεκαετιών με αποκορύφωμα την τελευταία, οι ανεξέλεγκτα διογκούμενες "φούσκες", σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας των Ελλήνων, έγιναν ο αδιαμφισβήτητος κανόνας. Ο τομέας της Υγείας, σπαρασσόμενος και κατακρεουργημένος, από κάθε είδους τρωκτικά, όχι μόνο δεν αποτέλεσε την εξαίρεση στο κανόνα, αλλά δυστυχώς αφέθηκε να αποτελέσει το "φιλέτο".

2 δις € οι δαπάνες για την υγεία το 2000, 17 δις € το 2009. Το πάρτυ στην υγεία συνεχίζονταν αδιάκοπο, με τις πολιτικές ηγεσίες ανίσχυρες να αποτρέψουν και άρα συμμετέχουσες και με εγκληματικές ευθύνες στον απόλυτο εκτροχιασμό των δαπανών.

Και έπειτα, νομοτελειακά,ήρθε η κρίση. Ήρθε η επιβεβλημένη αναγκαιότητα να επιστρέψουν όλα στα φυσιολογικά τους μεγέθη.

Ελπίζουμε ότι, η πολιτική τάξη που αποδείχτηκε ανίκανη να αποτρέψει τη λεηλασία,θα σταθεί αυτή τη φορά στο ύψος των περιστάσεων. Αδήριτη ανάγκη, τα οικονομικά μεγέθη στο χώρο της Υγείας να επιστρέψουν σε ρεαλιστική κλίμακα, τα τρωκτικά που πλούτισαν και για τα τρισέγγονα τους να απομακρυνθούν απο το χώρο της Δημόσιας Υγείας και να λογοδοτήσουν κάποια στιγμή σε μια αναγεννημένη απο τις στάχτες της ελληνική δικαιοσύνη, αλλά κυρίως όλα αυτά να γίνουν όχι εις βάρος του Ελληνα νησιώτη, που δικαιούται την αξιοπρεπή παροχή Υγείας, όπως αυτή εκπορεύεται και απο το Σύνταγμα.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018