Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Νησιωτικό «μπλόκο» 20 Δήμων της χώρας. Προσφεύγουν στο ΣτΕ και ζητούν την ακύρωση της συγώνευση των Δ.Ο.Υ | Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Λήμνου
ikteo limnou
Νησιωτικό «μπλόκο» 20 Δήμων της χώρας. Προσφεύγουν στο ΣτΕ και ζητούν την ακύρωση της συγώνευση των Δ.Ο.Υ | Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Λήμνου
20.11.2012 | 06:10

Νησιωτικό «μπλόκο» 20 Δήμων της χώρας. Προσφεύγουν στο ΣτΕ και ζητούν την ακύρωση της συγώνευση των Δ.Ο.Υ | Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Λήμνου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης (19.10.2012) με την οποία συγχωνεύονται οι ΔΟΥ της χώρας ζητούν με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας 20 νησιωτικοί δήμοι.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν οτι η υπουργική απόφαση με την οποία καταργούνται ή συγχωνεύονται Δ.Ο.Υ. είναι αντίθετη σε σωρεία διατάξεων του Συντάγματος, και ζητούν να ακυρωθεί ως παράνομη και αντισυνταγματική.

 

Μεταξύ άλλων επισημαίνουν στην προσφυγή οτι για τέτοιου είδους θέματα προβλέπεται η έκδοση προεδρικού διατάγματος και όχι υπουργικής απόφασης, ενώ υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται το άρθρο 101 παράγραφος 4 του Συντάγματος το οποίο προστατεύει τη «νησιωτικά» συμπλέγματα.

Και αυτό γιατί υπάρχουν δυσκολίες στις μετακινήσεις των κατοίκων των νησιών, πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν έντονα προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων και οι πολίτες μεγάλης ηλικίας αντιμετωπίζουν θέματα υγείας, ενώ θα αναγκάζονται πολλές φορές να διανυκτερεύουν σε άλλα νησιά, εάν δεν ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους με τη Δ.Ο.Υ., ή εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Σε άλλο σημείο των προσφυγών τονίζουν ότι με τη συγχώνευση των Δ.Ο.Υ., επέρχεται επιδείνωση της καθημερινότητας των φορολογουμένων πολιτών και θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο η οικονομική ζωή των νησιών, καθώς οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και η εφαρμογή της επίμαχης υπουργικής απόφασης θα αποτελέσει το «κύκνειο άσμα» πολλών από αυτές.

Οι 20 Δήμοι που προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, είναι: Λέσβου, Λήμνου, Αγίου Ευστρατίου, Ικαρίας, Φούρνοι, Καλύμνου (έχει καταθέσει και αίτηση αναστολής), Θήρας, Άνδρου, Σκοπέλου, Τήνου, Κέας, Παξών, Ιθάκης, Λέρου, Καρπάθου, Ληψών και Πάτμου.

Να θυμίσουμε πως ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει διαβεβαιώσει πως το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών στα νησιά δεν θα μειωθεί ούτε στο ελάχιστο λόγω των ενοποιήσεων εφοριών, τονίζοντας δε, πως η κυβέρνηση πέτυχε τη διατήρηση ενός Φορολογικού ΚΕΠ για κάθε νησιωτική ΔΟΥ που ενοποιείται, γεγονός που εξασφαλίζει την συνέχιση παροχής των ίδιων υπηρεσιών χωρίς να προκύπτει ανάγκη μετακίνησης των κατοίκων.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018