Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ισμήνη Λυμπέρη: «Από το νοσοκομείο της Λήμνου θα φύγω το…»

banner roots

Ισμήνη Λυμπέρη: «Από το νοσοκομείο της Λήμνου θα φύγω το…»
10.02.2015 | 13:41

Ισμήνη Λυμπέρη: «Από το νοσοκομείο της Λήμνου θα φύγω το…»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την βοήθεια των Περιφερειαρχών Υγείας φαίνεται πως ζήτησε ο νέος υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, για να ζητήσουν από τους διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων της χώρας να παραιτηθούν, διευκολύνοντας τον ίδιο τον Υπουργό.

Οι πληροφορίες που έρχονται από το HealthReport.gr αναφέρουν πως οι περισσότεροι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων που διορίστηκαν από την προηγούμενη συγκυβέρνηση, λένε «όχι» στην παραίτηση, η οποία τους ζητήθηκε προφορικά.

Ωστόσο η προφορική αυτή κίνηση δεν έγινε τυχαία. Στην ηγεσία του υπουργείου υγείας υπήρχε ήδη η ανησυχία μήπως προσφύγουν οι διοικητές των νοσοκομείων στα δικαστήρια και αξιοποιηθεί νομικώς το όποιο επίσημο έγγραφο σταλεί.

Εξάλλου με βάση τι έχει συμβεί στο παρελθόν, είναι σφόδρα πιθανό να δικαιωθούν.

Άλλωστε οι συμβάσεις των διοικητών είναι τριετείς και λήγουν το 2017.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πληροφορίες, ήδη οι περισσότεροι διοικητές έχουν προσφύγει σε νομικά γραφεία για να είναι προετοιμασμένοι για τη συνέχεια. Γι αυτό και αρνούνται να παραιτηθούν.

Πάντως η κίνησή τους δε φαίνεται να στηρίζεται μόνο στην πιθανότητα δικαίωσης από τα δικαστήρια. Πληροφορίες λένε πως η άρνησή τους σχετίζεται ευθέως και με τη «γραμμή» που έχει περάσει η Λεωφόρος Συγγρού.

Η ΝΔ παρασκηνιακώς, αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της προηγούμενης κυβέρνησης, διαμήνυσε στα στελέχη της, διοικητές των νοσοκομείων, να μη δώσουν τις παραιτήσεις τους ώστε να υπάρχει πίεση στη νέα κυβέρνηση. Το επιχείρημα που προβάλλεται είναι ότι οι θητείες τους ανανεώθηκαν σχετικά πρόσφατα.

-Στην περίπτωση που οι διοικητές και οι υποδιοικητές των νοσοκομείων προσφύγουν τελικά στη δικαιοσύνη είναι πιθανό το ελληνικό κράτος να κληθεί να καταβάλει τους μισθούς των τριών ετών μέχρι να λήξουν οι συμβάσεις τους αλλά να κληθεί να καταβάλει ακόμη και χρήματα για ηθική βλάβη.

Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετοί διοικητές που είχαν διορισθεί ως οι πρώτοι μάνατζερ στα δημόσια νοσοκομεία το 2000 και απομακρύνθηκαν με την αλλαγή της κυβέρνησης το 2004, προσέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση.

Ο FM 100, επικοινώνησε με την Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου Λήμνου, Ισμήνη Λυμπέρη.

Η κ. Λυμπέρη ανέφερε πως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει δεχθεί προφορική ή γραπτή πρόταση να παραιτηθεί.

Στις επίμονες ερωτήσεις για το τι θα κάνει εάν της προταθεί τις επόμενες ώρες η κ. Λυμπέρη απάντησε:
«Θα σεβαστώ πρώτα τον εαυτό μου και στη συνέχεια τους ασθενείς του Νοσοκομείου Λήμνου. Με Υπουργική απόφαση ήρθα στη Λήμνο και με Υπουργική απόφαση θα φύγω», δήλωσε η κ. Λυμπέρη στο σταθμό μας.

«Η θητεία μου λήγει το 2017, μέχρι τότε συνεχίζουμε για το καλύτερο δυνατό», κατέληξε.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel