Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ για την υποβάθμιση των σχολείων Κάσπακα και Θάνους

banner roots

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ για την υποβάθμιση των σχολείων Κάσπακα και Θάνους
23.02.2015 | 13:27

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ για την υποβάθμιση των σχολείων Κάσπακα και Θάνους

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ερώτηση στον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα την υποβάθμιση των σχολείων Κάσπακα και Θάνους, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, Ελένη Γερασιμίδου και Μανώλης Συντυχάκης.

Η ερώτηση αναφέρει:

Με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, υποβαθμίστηκαν τα Δημοτικά Σχολεία Κάσπακα και Θάνους στο ακριτικό νησί της Λήμνου.

Η κυβέρνηση προχώρησε στην υλοποίηση αυτής της απόφασης αγνοώντας την κατηγορηματική αντίθεση και τις διαμαρτυρίες  τόσο των εκπαιδευτικών και των γονέων, όσο και των Τοπικών Συμβουλίων, των κατοίκων των χωριών καθώς και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λήμνου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ έφεραν το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας αναφορές και την υπ’ αριθμ. 3691/15-10-14 Ερώτηση.

Η υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων είχε σαν αποτέλεσμα η κατάσταση στα σχολεία αυτά φέτος να είναι τραγική γιατί, αντί τριθέσια που ήταν, υπολειτουργούν ως διθέσια, όπως επισημαίνουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και οι γονείς των μικρών μαθητών.

Οι γονείς των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Κάσπακα και Θάνους, οι εκπαιδευτικοί, οι κάτοικοι και φορείς του ακριτικού νησιού διεκδικούν το δικαίωμα των παιδιών τους στη μόρφωση, για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία τους με τρεις δασκάλους, όπως και τις προηγούμενες σχολικές χρονιές.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν θα ικανοποιήσει το δίκαιο και ομόφωνο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου της Λήμνου, των γονέων και των εκπαιδευτικών της Λήμνου και θα διορίσει άμεσα από ένα διδάσκαλο ώστε να λειτουργήσουν ως τριθέσια τα Δημοτικά Σχολεία Κάσπακα και Θάνους όπως λειτουργούσαν και το προηγούμενο σχολικό έτος.

Οι βουλευτές

Σταύρος Τάσσος
Ελένη Γερασιμίδου
Μανώλης Συντυχάκης

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το