Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το ΕΠΑΛ Μούδρου ξεκίνησε το ταξίδι του σε 6 χώρες της Ευρώπης
achilladelis
Το ΕΠΑΛ Μούδρου ξεκίνησε το ταξίδι του σε 6 χώρες της Ευρώπης
02.03.2015 | 09:26

Το ΕΠΑΛ Μούδρου ξεκίνησε το ταξίδι του σε 6 χώρες της Ευρώπης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ταξίδι σε 6 χώρες της Ευρώπης πραγματοποιούν αυτές τις μέρες οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Μούδρου.

Το σχολείο συμμετέχει ως εταίρος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+/ Δράση ΚΑ2 - «Συνεργασία για καινοτομία και ανταλλαγή κρατικών πρακτικών στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης» - Στρατηγική σύμπραξη αποκλειστικά μεταξύ σχολείων.

Ο τίτλος του σχεδίου δράσης, το οποίο ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι 'A retrospective look at World War I from a regional point of view' (= Μια αναδρομική ματιά στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο από την οπτική γωνία του τόπου μας).

Συντονιστής της σύμπραξης είναι το σχολείο Feodor-Lynen-Gymnasium από την πόλη Planneg της Γερμανίας, περιοχή Μονάχου. Οι υπόλοιποι εταίροι της σύμπραξης είναι σχολεία από το Τσανάκαλε της Τουρκίας, τη Ρίγα της Λετονίας, την πόλη Pecs της Ουγγαρίας, το νησί Reunion της Γαλλίας και το νησί Tahiti από την Γαλλική Πολυνησία.

Η διάρκεια του σχεδίου δράσης είναι τριετής (2014-2017) και κατά την διάρκεια της υλοποίησής του μαθητές και καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Μούδρου έχουν την ευκαιρία να ερευνήσουν κριτικά την τοπική ιστορία πριν, κατά την διάρκεια και μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και να την συγκρίνουν με αυτή των υπόλοιπων εταίρων της σύμπραξης.

Επιπλέον οι μαθητές θα βελτιώσουν τις γλωσσικές και κοινωνικές τους δεξιότητες ταξιδεύοντας σε όλα τα προαναφερόμενα μέρη και συμμετέχοντας σε ποικίλες δραστηριότητες σε συνεργασία με τους γονείς τους, με τους τοπικούς φορείς καθώς και με ιδρύματα και οργανισμούς που ασχολούνται με τη μελέτη της ιστορίας.

Ο διευθυντής του σχολείου, Χαράλαμπος Πορφύρης μιλώντας στον Fm 100, τόνισε τη σπουδαιότητα του προγράμματος, το οποίο προάγει την Ευρωπαϊκή συνείδηση των μαθητών, ενώ παράλληλα η έρευνα που θα πραγματοποιηθεί θα προσφέρει στους νέους πολύτιμες γνώσεις για την ιστορία μας και τους λαούς της Ευρώπης.

Τέλος, ο διευθυντής δήλωσε πως το ιστορικό του τριετούς προγράμματος θα εκδοθεί σε βιβλίο, μεταφρασμένο σε 7 γλώσσες, όσες ακριβώς είναι και οι χώρες που θα συμμετέχουν στη δράση.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018