Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δώσε κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι να αρχινίσει. 26 & 27 Δεκεμβρίου, το σπίτι του Άη Βασίλη, στη Λήμνο.

banner roots

Δώσε κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι να αρχινίσει. 26 & 27 Δεκεμβρίου, το σπίτι του Άη Βασίλη, στη Λήμνο.
29.11.2012 | 13:53

Δώσε κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι να αρχινίσει. 26 & 27 Δεκεμβρίου, το σπίτι του Άη Βασίλη, στη Λήμνο.

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Αν τα παιδιά σας ή ακόμα και σεις οι ίδιοι, επιμένετε πεισματικά πως κάθε χρόνο ο παχουλός Άγιος απογειώνεται με το έλκηθρό του από το βορρά της Φινλανδίας, με σκοπό να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες σας, τότε...και μεις μαζί σας!

Μάλιστα φέτος στη Λήμνο, είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί. Το τοπικό παράρτημα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εντόπισε τον αγαπημένο Άγιο, και του μετέφερε την επιθυμία των παιδιών του νησιού μας, να τον γνωρίσουν από κοντά.

Ο Άγιος Βασίλης ενθουσιάστηκε με την ιδέα. Εκεί στη μακρινή και χιονισμένη Φιλανδία, τον τελευταίο χρόνο που ήταν κλεισμένος με τους συνεργάτες του στο εργαστήρι για να κατασκευάσει τα δώρα των εκατομμυρίων παιδιών του κόσμου, άκουγε στην τηλεόραση συνεχώς για την Ελλάδα. Ας όψεται το χρέος της χώρας. Διάσημους μας έχει κάνει....Ακόμα και στον Άγιο Βασίλη!

Μάλιστα, κάποια στιγμή σ ένα Γαλλικό κανάλι στη δορυφορική, είδε ένα ντοκυμανταίρ για ένα νησί της Ελλάδας, τη Λήμνο. Του θύμισε την πατρίδα του. Τόσο πολύ χιόνι πια, μόνο στη Φιλανδία...

Κάτι τον τράβηξε σ αυτό το μέρος. Τα τοπία του, η ζεστασιά στα πρόσωπα των κατοίκων του, η αύρα του τόπου. Αποτύπωσε στη μνήμη του, το όνομα του νησιού. Του άρεσε. "Να θυμηθώ φέτος να πάω απ τα εκλεκτά δώρα, στα παιδιά της Λήμνου", σκέφτηκε.

Και έτσι, όταν το Τοπικό παράρτημα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, βρήκε τον Άη Βασίλη και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί για δυο μέρες τη Λήμνο και να κάνει Χριστούγεννα με τα παιδιά του νησιού, ο Άγιος πέταξε την κόκκινη σκούφια του απ τη χαρά του.

Δέχτηκε μετά χαράς. Το σπίτι του θα ναι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο. Άρχισε αμέσως να προετοιμάζεται για το πως θα το οργανώσει άψογα και πως θα δώσει χαρά στους μικρούς και μεγάλους φίλους του που θα τον επισκεφτούν.

Και διαβάστε πόσα πράγματα σκαρφίστηκε για μας ο αθεόφοβος...

Το σπίτι του Άη Βασίλη
Ο Αη Βασίλης υποδέχεται πάντα χαμογελαστός μικρούς και μεγάλους στο πανέμορφο σπίτι του. Γιατί πάντα το σπίτι του Άη Βασίλη είναι πανέμορφο. Θα μας περιμένει δίπλα στο “αναμμένο τζάκι,” (που θα βρεθεί το τζάκι στο 2ο Δημοτικό; Θα μου πεις, κατι θα σκεφτούν οι Οδηγοί). Θέλει να μας γνωρίσει, να βγει μαζί μας αναμνηστικές φωτογραφίες, να ακούσει τις επιθυμίες μας.

Το ατελιέ των ξωτικών
Οι βοηθοί του Άη Βασίλη έχουν κέφια .Εκτός απο κέφια θα χουν οικολογικά χρώματα και πινέλα και θα μεταμορφώσουν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Μην τον βλέπετε έτσι τον Άγιο Βασίλη. Γνωρίζει για τη ζωγραφική προσώπου (face painting). Τη θεωρεί τέχνη αλλά και παιχνίδι. Σκοπεύει να μοιράσει τόση χαρά που τα χριστουγεννιάτικα χαμόγελα των παιδιών θα γεμίσουν την πόλη μας.

Ζαχαρομαγειρέματα.
Α, όλα κι όλα. Τόσα θα κάνει ο Άγιος για μας, εμείς να μην τον γλυκάνουμε λίγο;
Γαντάκια, σοκολάτα, τρούφες, μπισκότα, αλεύρι, ζάχαρη και πολύ πολύ φαντασία.
Θα φτιάξουμε τα καλύτερα γλυκά για κείνον. Τρελαίνεται για τα γλυκά! Δεν φαίνεται εξάλλου απο την τεράστια κοιλιά του;;

Παραμυθόσπιτο
Ο Άη Βασίλης θα φέρει μαζί του, τους καλούς του φίλους. Τους γνωστούς Παραμυθάδες. Αγαπούν τα παιδιά και τα παραμύθια και θα μας διηγηθούν τα καλύτερα.

Το εργαστήρι του Άη Βασίλη
Ο Άη Βασίλης, είναι και λίγο απαιτητικός! Θέλει να ξεδιπλώσουμε την δημιουργική μας φαντασία.
Θα μελετήσουμε, θα σχεδιάσουμε, θα προτείνουμε δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και καλλιτεχνικά δρώμενα για παιδιά και νέους.
Ουφ! Πολυάσχολος αυτός ο Άη Βασίλης.
Το εργαστήρι μας θα πάρει φωτιά. Διάφορες δράσεις που πρώτα απ όλα εμείς θα τις αγαπήσουμε. Θα κατασκευάσουμε και χριστουγεννιάτικα στολίδια με απίθανα υλικά. Ούτε φαντάζεστε το αποτέλεσμα!

Τα παιδιά συγκεντρώνουν πάγο.
Ο Άη Βασίλης έχει και οικολογικές ευαισθησίες. Υπερθέρμανση του πλανήτη. Ο Βόρειος Πόλος... η πατρίδα του Αη Βασίλη κινδυνεύει. Θα ενημερωθούμε για τις ραγδαίες κλιματικές αλλαγές και θα «Συγκεντρώσουμε Πάγο» για την διάσωση του Βόρειου Πόλου. Θα μάθουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε το σπίτι του Άη Βασίλη και το σπίτι μας. Δηλαδή τον πλανήτη μας!

Το Τοπικό Παράρτημα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, είναι σε αγαστή συνεργασία με τον Άη Βασίλη. Όλα θα είναι στην εντέλεια.

Οι πληροφορίες μας λένε, ότι υπάρχει και κάτι άλλο που απασχολεί τον Άγιο. Με παράπονο δήλωσε στους συνεργάτες του, οτι θά θελε πολύ να βρίσκεται αυτό τον καιρό κοντά στους κατοίκους της Λήμνου, που διαδηλώνουν και διεκδικούν να μην υποβαθμιστεί ο τόπος τους!

Ο Αη Βασίλης, ξέρετε, παρακολουθεί και ενημερώνεται για τα θέματα της Λήμνου. Τον ενδιαφέρει το νησί μας και θέλει να μαθαίνει. Διαβάζει κάθε μέρα limnosfm100.gr και γι αυτό Είπε και Ελάλησε: ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ FM 100

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel