Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΚΚΕ Λήμνου: «Η νέα ηγεσία του Υπ. Παιδείας ακολουθεί την ίδια πολιτική με αυτή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ»

the roots web banners 06

ΚΚΕ Λήμνου: «Η νέα ηγεσία του Υπ. Παιδείας ακολουθεί την ίδια πολιτική με αυτή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ»
20.04.2015 | 18:02

ΚΚΕ Λήμνου: «Η νέα ηγεσία του Υπ. Παιδείας ακολουθεί την ίδια πολιτική με αυτή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ με θέμα την πολιτική της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στα προβλήματα που ταλανίζουν τα σχολεία Κάσπακα και Θάνους.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Από τις 19-2-2015, με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό μας Σταύρος Τάσσος, μαζί με τους βουλευτές Μανώλη Συντυχάκη και Ελένη Γερασιμίδου, κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή μεταφέροντας τις διαμαρτυρίες και τα αιτήματα των συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών, καθώς και των τοπικών κοινοτήτων και του Δημοτικού Συμβουλίου για άμεση τοποθέτηση τρίτου δασκάλου στα σχολεία Κάσπακα και Θάνους.

Στις 31-3-2015, μετά από ενάμισι μήνα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας απάντησε απορρίπτοντας τα αιτήματα γονέων εκπαιδευτικών και τοπικών κοινωνιών και αποδεχόμενος στην ουσία τη λογική και την τακτική της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και της διορισμένης από αυτήν Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Η απάντηση αυτή της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δείχνει ότι και η νέα κυβέρνηση κινείται στην πολιτική της συρρίκνωσης των σχολείων και του αριθμού των εκπαιδευτικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται  για την υποβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν εκπαίδευσης. Αυτή η πολιτική συνδέεται με τη νέα μείωση στις δαπάνες για την Παιδεία που συμφωνήθηκε μεταξύ της νέας κυβέρνησης και των θεσμικών εταίρων (της τρόικας δηλαδή), μαζί με άλλα μέτρα στα πλαίσια της παράτασης των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους κατοίκους του Κάσπακα, τους Θάνους και του νησιού γενικότερα, να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα, να στηρίξουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση όλων των μνημονίων και των μνημονιακών νόμων που έχουν ψηφιστεί μέχρι τώρα και να αγωνιστούν για σχολεία πλήρως στελεχωμένα με μόνιμους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τις ανάγκες μόρφωσης των παιδιών τους.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel