Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κατήργησαν οργανική θέση εκπαιδευτικού σε σχολείο της Λήμνου

banner roots

Κατήργησαν οργανική θέση εκπαιδευτικού σε σχολείο της Λήμνου
27.05.2015 | 08:50

Κατήργησαν οργανική θέση εκπαιδευτικού σε σχολείο της Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στην κατάργηση οργανικής θέσης εκπαιδευτικού από Δημοτικό Σχολείο της Λήμνου προχώρησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου

Πρόκειται για την θέση εκπαιδευτικού Πληροφορικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύρης Μοσχίδης», ο οποίος απέστειλε επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας.

Η επιστολή του Συλλόγου αναφέρει:

«Ο Σύλλογός μας εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την κατάργηση της οργανικής θέσης εκπαιδευτικού Πληροφορικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας από τη Διεύθυνση ΠΕ Λέσβου.

Αυτή η κατάργηση οργανικής θέσης έρχεται να προστεθεί στις ελλείψεις εκπαιδευτικών μουσικής και Γερμανικών σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που τελειώνει, καθώς και στην έλλειψη εκπαιδευτικού Αγγλικών για ορισμένα σχολεία στο μεγαλύτερο μέρος της φετινής σχολικής χρονιάς. Ακόμα έρχεται να προστεθεί στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων από το 2011, καθώς και στη λειτουργική υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Κάσπακα και Θάνους τη φετινή σχολική χρονιά.

Όλα τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πολλές ελλείψεις εκπαιδευτικών καλύφθηκαν στα μέσα της σχολικής χρονιάς, συνθέτουν ένα τοπίο εγκατάλειψης και διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης για τα σχολεία της Λήμνου και όχι μόνο γι αυτά βέβαια.

Οι εκπαιδευτικοί και γονείς των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων των ακριτικών και δυσπρόσιτων νησιών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, δικαιούνται παροχή μόρφωσης για τα παιδιά τους μέσα από τη Δημόσια και

Δωρεάν εκπαίδευση, ως κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, χωρίς να αναγκάζονται να καταφεύγουν πληρώνοντας από το πενιχρό εισόδημά τους σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών, μουσικής, καλλιτεχνικών, ή οπουδήποτε αλλού.

Γι αυτό ζητούμε για την νέα σχολική χρονιά:

• Επαναφορά της οργανικής θέσης Πληροφορικής για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.

• Κάλυψη από το Σεπτέμβριο των οργανικών θέσεων και των λειτουργικών κενών της Μουσικής, της Φυσικής Αγωγής και των Αγγλικών.

• Δημιουργία οργανικών θέσεων Γαλλικών, Γερμανικών και Καλλιτεχνικών στα Δημοτικά Σχολεία της Λήμνου.

• Επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου Πλάκας-Παναγιάς με διορισμό 2 επιπλέον νηπιαγωγών.

• Κάλυψη των οργανικών θέσεων και των λειτουργικών κενών των τριθέσιων Δημοτικών Σχολείων Κάσπακα και Θάνους, ανεξάρτητα από το συνολικό αριθμό μαθητών τους, σύμφωνα και με την απαίτηση των Τοπικών Κοινοτήτων, το ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λήμνου και την επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

• Κάλυψη των οργανικών θέσεων και των λειτουργικών κενών του διθέσιου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ευστρατίου, από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.

• Κάλυψη των παραπάνω Δημοτικών Σχολείων Κάσπακα, Θάνους και Αγίου Ευστρατίου με τις ειδικότητες τουλάχιστον της Φυσικής Αγωγής και των Αγγλικών.

• Κάλυψη από το Σεπτέμβριο όλων των λειτουργικών κενών των σχολείων και όλων των δομών Ειδικής Αγωγής (Ειδικό Σχολείο, Τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη)

• Κάλυψη των προβλεπόμενων από το νόμο θέσεων στο ΚΕΔΔΥ Λήμνου (ν.3699/2008 άρθρο 12 παρ. 2 και 3). Αυτή τη στιγμή είναι καλυμμένες μόνο οι θέσεις δασκάλου και ψυχολόγου ενώ για τη φετινή χρονιά δεν καλύφθηκαν οι θέσεις νηπιαγωγού, φιλολόγου, μαθηματικών, Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην ΕΑΕ, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, κοινωνικού λειτουργού, παιδοψυχίατρου και διοικητικού. Επίσης δεν έχουν καλυφθεί οι προβλεπόμενες θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ειδικοτήτων επαγγελματικού συμβούλου, φυσικοθεραπευτή, σχολικού νοσηλευτή».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το