Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η «Ανεμόεσσα» για την παραλία Ζεματά της Παναγιάς Λήμνου

the roots web banners 06

Η «Ανεμόεσσα» για την παραλία Ζεματά της Παναγιάς Λήμνου
10.06.2015 | 09:15

Η «Ανεμόεσσα» για την παραλία Ζεματά της Παναγιάς Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Όμιλος «Ανεμόεσσα» με αφορμή την αίτηση- καταγγελία που υπέβαλλαν σε Υπηρεσίες και Εισαγγελέα κάτοικοι και φορείς της Τοπικής Κοινότητας Παναγιάς Λήμνου που αφορά την ανεξέλεγκτη ελεύθερη κατασκήνωση στην παραλία «Ζεματάς» της Παναγιάς και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Με εξαιρετικό ενδιαφέρον και μεγάλη ανησυχία ενημερωθήκαμε για την αίτηση- καταγγελία που υπέβαλλαν σε Υπηρεσίες και Εισαγγελέα κάτοικοι και φορείς της Τοπικής Κοινότητας Παναγιάς Λήμνου που αφορά την ανεξέλεγκτη ελεύθερη κατασκήνωση στην παραλία «Ζεματάς» της Παναγιάς και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί.

Η πρωτοβουλία αυτή καταδεικνύει αφ ενός μεν το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την παντελή έλλειψη έλεγχου – εποπτείας των αρμόδιων Υπηρεσιών στη παράνομη χρήση –κατάχρηση των παραλιών και του αιγιαλού, που έχει σαν επακόλουθο την καταστροφή των πανέμορφων ευαίσθητων αμμοθινικών σχηματισμών και κρίνων της θάλασσας, καθώς και την κάθε μορφής ρύπανση των αμμουδιών, αφ ετέρου δε την πεποίθηση των πολιτών ότι οι παραλίες του νησιού μας είναι ένα από τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του, ένας φυσικός πλούτος και πολύτιμο αγαθό που οφείλουμε να τις προστατέψουμε για να συνεχίσουμε να τις απολαμβάνουμε κάτοικοι και επισκέπτες.

Συνυπογράφουμε και υποστηρίζουμε τη πρωτοβουλία αυτή με κάθε τρόπο διότι πρέπει να αποτραπεί άμεσα η υποβάθμιση της παραλίας και της περιοχής, προς χάριν ολίγων.

Ζητάμε από όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες το αυτονόητο, δηλαδή:

- την εφαρμογή του Νομικού πλαισίου που διέπει την χρήση των παραλιών και αιγιαλού, είτε αυτές παραχωρούνται από το Δήμο είτε όχι.

- την λήψη μέτρων για τον έλεγχο των χρήσεων και τη διασφάλιση της καθαριότητας .

-την ενημέρωση των πολιτών και τουριστών με απαγορευτικές πινακίδες για τη διέλευση οχημάτων από τις παραλίες και την αυθαίρετη ελεύθερη κατασκήνωση και παραμονή αυτοκινούμενων παραθεριστών σε αυτές.

-την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών με κάθε μέσο (έντυπα, ραδιοφωνικά σπότ κλπ) .

Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει στις επιστολές μας και παραστάσεις μας που αφο-ρούσαν τις παραλίες του νησιού μας ( πρόσφατα δε τη παραλία του Κέρους) στόχος πρέ-πει να είναι η διατήρηση του φυσικού πλούτου της κάθε περιοχής και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, ώστε να λειτουργήσει και ως πόλος έλξης επισκεπτών και παραθεριστών, στο πλαίσιο όμως μιας βιώσιμης ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel