Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου συμμετέχει στην απεργία της 17ης Ιανουαρίου

xaritakis wide

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου συμμετέχει στην απεργία της 17ης Ιανουαρίου
16.01.2013 | 11:12

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου συμμετέχει στην απεργία της 17ης Ιανουαρίου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και όχι μόνο.

Παρά τις υποσχέσεις και το ‘χτύπημα’ στην πλάτη από πολιτικά και άλλα πρόσωπα σχετικά με την αυτονομία του Νοσοκομείου, τελικά δημοσιεύθηκε η διασύνδεσή του με το Βοστάνειο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας.

 

Οι ελλείψεις σε Ιατρικό προσωπικό παραμένουν και διογκώνονται συνέχεια.

Οι ιδιώτες συνάδελφοι πού είναι συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ δεν γνωρίζουν εάν και πότε θα πληρωθούν χρωστούμενα για το 2010, 2011, 2012. Κατά καιρούς έχουμε αναφερθεί σε πολλά επιμέρους προβλήματα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου συμπαρίσταται στην Οργανωτική Επιτροπή Φορέων Λήμνου, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της και στηρίζει τις δράσεις της. Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου συμμετέχει και στηρίζει την Πανιατρική απεργία της 17ης Ιανουαρίου 2013, την οποία προκήρυξε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Παραθέτουμε το κείμενο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

 Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με την έλευση και της νέας χρονιάς 2013 για μια ακόμη φορά εκφράζει την αγωνία του για τα όρια αντοχής του συστήματος υγείας, δημόσιου και ιδιωτικού, με κίνδυνο κατάρρευσης.

Η λογιστική τακτική του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ των συνεχών και με κάθε τρόπο περικοπών των δαπανών υγείας, η ελλιπής χρηματοδότηση, η ύφεση και η ανεργία (που προκαλούν μείωση εισφορών) οδηγούν σε υποβάθμιση όλων των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, τους ιατρούς σε οικονομική καχεξία και τους ασφαλισμένους σε εξασθένιση των παροχών τους και αδυναμία πρόσβασης και λήψης στοιχειώδους περίθαλψης.

Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αυξάνονται συνεχώς, ιατροι, εργαστήρια, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, νοσοκομεία παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητα του συστήματος.

Τα νοσοκομεία αποδιοργανώνονται με την κατάργηση - συγχώνευση νοσοκομείων, τμημάτων και μονάδων και τη μείωση θέσεων του προσωπικού και οι νέοι οργανισμοί που δημοσιεύονται στα ΦΕΚ δείχνουν που οδηγείται το δημόσιο νοσοκομειακό σύστημα υγείας.

 Οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ έχουν αποδυναμωθεί, με τους εργαζόμενους ιατρούς και λοιπό προσωπικό να προσπαθούν χωρίς οργάνωση και προοπτική να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της περίθαλψης.

 Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την ασκούμενη πολιτική και το μικρό και μεσαίο ιδιωτικό ιατρείο κλείνει.

Συστηματικά ο ιατρικός κόσμος βάλλεται μέσα από την πολιτική επιβολής του μνημονίου και της τροϊκας, σε όλα τα επίπεδα με κάθε τρόπο: η άναρχη απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος, η συνταγογράφηση με δραστική ουσία, η ένταξη του τομέα περίθαλψης του ΤΣΑΥ στον ΕΟΠΥΥ, οι περικοπές μισθών και αποζημιώσεων ιατρικών επισκέψεων, πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων, η πολύμηνη στάση πληρωμών, τα εξαντλητικά φορολογικά μέτρα κλπ.

Χρειάζεται συνεχής και συλλογικός αγώνας, προκειμένου να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια και το κύρος του ιατρικού επαγγέλματος αλλά και τις ανθρώπινες παροχές υγείας προς τους ασφαλισμένους.

Για τους λόγους αυτούς όλοι οι ιατροί της χώρας απεργούμε πανελλαδικά την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου, διεκδικώντας το σεβασμό στο λειτούργημα του ιατρού και στην περίθαλψη του ασφαλισμένου.

Καλούμε τις ομοσπονδίες του χώρου ΟΕΝΓΕ, ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, τους Ιατρικούς Συλλόγους και τις Ιατρικές Ενώσεις να εκφράσουμε μαζικά την διαμαρτυρία μας και να δώσουμε το μήνυμα και την απάντηση ότι η υποβάθμιση της υγείας μέσα από αυτή την πολιτική οδηγεί στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού και σε ενδυνάμωση της ανθρωπιστικής κρίσης.

 

 

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018