Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί σήμερα το Νοσοκομείο της Λήμνου, λόγω της 24ωρης Πανελλαδικής Πανυγειονομικής Απεργίας

computing cert aitisi it

PERIFEREIA B AIGAIOY MEDIA 350x250 LIMNOY

loukas ekloges

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί σήμερα το Νοσοκομείο της Λήμνου, λόγω της 24ωρης Πανελλαδικής Πανυγειονομικής Απεργίας
31.01.2013 | 10:18

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί σήμερα το Νοσοκομείο της Λήμνου, λόγω της 24ωρης Πανελλαδικής Πανυγειονομικής Απεργίας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργeί σήμερα το Νοσοκομείο Λήμνου λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού και βασικών μέσων και υποδομών στο χώρο της Υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αναμένεται να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή, ενώ στη Λήμνο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο νοσοκομείο στις 12 το μεσημέρι.

Σε προειδοποιητική επίσχεση εργασίας προχωρούν σήμερα και αύριο συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ γιατροί λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων. Να σημειώσουμε, ότι εξώδικο προς τον ΕΟΠΠΥ για μη καταβολή οφειλών έστειλε και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.


Η ΑΔΕΔΥ, εντωμεταξύ, πραγματοποιεί σήμερα τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας διαμαρτυρόμενη για τις ελλείψεις στον τομέα της υγείας και την κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από το υπουργείο Υγείας και τοπικά στη συγκέντρωση στο Νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Η τρικομματική συγκυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, εφαρμόζοντας τις πολιτικές της πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν τα νοσοκομεία επιχειρήσεις και τους ασθενείς πελάτες που θα πληρώνουν αδρά για να έχουν την υγεία τους, προχωρούν στις συγχωνεύσεις και στην υποβάθμιση των νοσοκομείων και του νοσοκομείου του νησιού μας.

Με αφορμή και τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις της 31ης του Γενάρη για την υγεία, σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση στο νοσοκομείο του νησιού μας την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, για να διεκδικήσουμε :

 • Αυτοτελή λειτουργία του Νοσοκομείου της Λήμνου, με αυτόνομο οργανισμό που θα προβλέπει μόνιμες οργανικές θέσεις προσωπικού που θα αντιστοιχούν σε 100 κλίνες και με αυτονομία στον προϋπολογισμό και στις προμήθειες του νοσοκομείου.
 • Πλήρη κάλυψη του Νοσοκομείου με το απαραίτητο μόνιμο , ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό, διοικητικό, βοηθητικό προσωπικό.
 • Κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ που για το νοσοκομείο της Λήμνου ισχύει και για τους ασθενείς των επειγόντων περιστατικών με την απίθανη δικαιολογία ότι πηγαίνουν σκόπιμα το απόγευμα στο νοσοκομείο για να μη πληρώσουν τα 5 ευρώ.
 • Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του προσωπικού του νοσοκομείου χωρίς περικοπές.
 • Άμεση αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στην κτηριακή υποδομή του νοσοκομείου.
 • Εξασφάλιση από το κράτος της πλήρους και επαρκούς τροφοδοσίας του νοσοκομείου σε φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, αντιδραστήρια, υλικά χειρουργείου και τρόφιμα.
 • Δωρεάν σίτιση σε όλο το προσωπικό. Αξιοποίηση των υποδομών του Νοσοκομείου, (μαγειρεία- τραπεζαρία) για δωρεάν σίτιση απόρων και ανέργων.
 • Χορήγηση βιβλιαρίου ασθένειας χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους ανέργους, ανασφάλιστους, μετανάστες και τις οικογένειες τους.
 • Καταβολή επιδόματος τοκετού και στις γυναίκες που γεννούν στο νοσοκομείο και στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά μαιευτήρια.
 • Κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν διάθεση των ειδικών φαρμάκων και των φαρμάκων για τις συνοδούς νόσους, από το νοσοκομείο στους χρόνιους πάσχοντες και στα ΑΜΕΑ.
 • Όχι στη υποβάθμιση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο νησί. Στελέχωση του με το απαραίτητο ιατρικό και διοικητικό προσωπικό και εργαστήρια.
 • Ίδρυση ΚΕΠΑ στη Λήμνο, για να λήξει η ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους ταξιδεύοντας στη Λέσβο και την Αθήνα, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο οικονομικό κόστος που αυτοί επωμίζονται.
 • Να καταβάλλεται κανονικά το επίδομα αναπηρίας ή η αναπηρική σύνταξη για όσο διάστημα καθυστερούν οι επιτροπές να εξετάσουν τα αιτήματα ή να επανεξετάσουν την χορήγησή τους.
 • Κατάργηση της πληρωμής ρου 15% από τους ασθενείς για τις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα
 • Να εξασφαλιστούν δωρεάν όλα τα εμβόλια για τα παιδιά.
 • Εξασφάλιση με ευθύνη του κράτους της έγκαιρης και επαρκούς της έγκαιρης και επαρκούς τροφοδοσίας σε όλα τα φάρμακα.
 • Κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν διάθεση φαρμάκων με προτεραιότητα στους ανέργους, ανασφάλιστους έλληνες και μετανάστες, στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους φτωχούς αγρότες και στους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει οι επιχειρήσεις τους.
 • Άμεση αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ των δαπανών που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι και τα ΑΜΕΑ σε φάρμακα κα άλλο υγειονομικό υλικό την περίοδο της άρσης της πίστωσης των φαρμακοποιών προς τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.
 • Άμεση καταβολή όλων των επιδομάτων σε ΑΜΕΑ και χρονίως πάσχοντες, χωρίς περικοπές και καθυστερήσεις.
 • Καμία περικοπή αλλά αύξηση των επιδομάτων στις πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες και της κοινωνικής σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας.
 • Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της συνέχισης και της αναβάθμισης των υπηρεσιών της «Βοήθειας στο σπίτι», με δωρεάν παροχή σε όσους ηλικιωμένους χρειάζονται βοήθεια και κατ’ οίκον νοσηλεία χωρίς περιορισμούς.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

thumbnail FP banner 400x400 GR

 

seajets superRunner

 

youtube channel