Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κουτρόπουλος: Ευθέως κατά του τουρισμού ενδεχόμενη υποβάθμιση του Τελωνείου Λήμνου

banner roots

Κουτρόπουλος: Ευθέως κατά του τουρισμού ενδεχόμενη υποβάθμιση του Τελωνείου Λήμνου
05.02.2013 | 18:42

Κουτρόπουλος: Ευθέως κατά του τουρισμού ενδεχόμενη υποβάθμιση του Τελωνείου Λήμνου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Πλήγμα στον τουρισμό και οικονομικό μαρασμό, θα επιφέρει στο νησί, η ενδεχόμενη υποβάθμιση του Τελωνείου Λήμνου. Αυτό επεσήμανε σήμερα το πρωί, ο Προϊστάμενος του Τελωνείου Δημήτρης Κουτρόπουλος, μιλώντας ζωντανά στην ενημερωτική εκπομπή του σταθμού μας "Θέμα & Ανάθεμα".

Ο κ. Κουτρόπουλος ήταν ιδιαιτερα σαφής, σχετικά με τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή του τόπου, σε περίπτωση που εφαρμοστούν τα προτεινόμενα, περί υποβάθμισης του Τελωνείου Λήμνου και μετατροπής του σε Τελωνειακό Τοπικό Γραφείο.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αδυναμία Τελωνειακού ελέγχου πτήσεων τσάρτερ από χώρες εκτός συνθήκης Σένγκεν, πράγμα που θα αποτελέσει και αντικίνητρο στη προώθηση τουριστικών πακέτων της Λήμνου.

Μια τέτοια απόφαση, επίσης, θα αποτελούσε πλήγμα και στον όποιο σχεδιασμό της Λήμνου να ενταχθεί στους προορισμούς κρουαζιέρας.

Κι όλα αυτά, την στιγμή που όλοι παραδέχονται ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει μια από τις βασικές πηγές εσόδων που θα ζωντανέψουν τα κρατικά ταμεία, αλλά και την μαρασμένη τοπική οικονομία,η οποία διανύει τον πέμπτο χρόνο ύφεσης.

Αν οι σκέψεις για υποβάθμιση του τελωνείου εφαρμοστούν, θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή επίσης, και στην εξαγωγική δραστηριότητα επιχειρηματιών της Λήμνου, αφού θα μεγαλώσουν την ταλαιπωρία, θα αυξήσουν τη γραφειοκρατία και θα εκτινάξουν το κόστος.

Αυτές, προφανώς, είναι οι νέες μέθοδοι, που διδάσκονται στα οικονομικά Πανεπιστήμια για την προώθηση της επιχειρηματικότητας... (!!!)

Δεν θέτουμε την παράμετρο της νησιωτικότητας... Αυτή, για ακόμα μια φορά, αγνοήθηκε σκανδαλωδώς. Πρωτεύουν βλέπετε τα σχέδια αναδιοργάνωσης (ή πλήρους αποδιοργάνωσης) των δομών του κράτους...

 

 

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Κουτρόπουλου

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel