Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σύσκεψη στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προκαλούν τα αγριοκούνελα στην αγροτική παραγωγή της Λήμνου

banner roots

Σύσκεψη στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προκαλούν τα αγριοκούνελα στην αγροτική παραγωγή της Λήμνου
26.02.2013 | 20:40

Σύσκεψη στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προκαλούν τα αγριοκούνελα στην αγροτική παραγωγή της Λήμνου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλης Έξαρχος συγκάλεσε σύσκεψη με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Κεντρικής Υπηρεσίας του Οργανισμού, προκειμένου να εξεταστεί το μεγάλο πρόβλημα των ζημιών που προκαλούν τα αγριοκούνελα στις αγροτικές καλλιέργειες της Λήμνου.

 

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από τους φορείς και τους αγρότες της περιοχής καθώς έχουν αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό οι ζημιές που προκαλούν τα αγριοκούνελα της Λήμνου στις καλλιέργειες του νησιού, λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού τους, ενώ από το 2007 αποτελούν ασφαλιστικό κίνδυνο που καλύπτει ο ΕΛΓΑ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο ΕΛΓΑ αποφάσισε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Δήμο, το Επαρχείο και τους τοπικούς φορείς της Λήμνου προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο το μεγάλο αυτό πρόβλημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία του νησιού και να διασφαλιστεί η αγροτική παραγωγή της περιοχής.

Σχόλιο FM 100: Το επιδερμικό του συμπεράσματος, στο οποίο κατέληξε στη σύσκεψη του ο ΕΛΓΑ, δεν μας κάνει να αισοδοξούμε. Ελπίζουμε ότι δεν ήταν και το μόνο συμπέρασμα. Άσε που ο ΕΛΓΑ θυμάται ακόμα το...Επαρχείο!

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το